|

Çipli kimlik kart ücreti ne kadar?

Ocak 2017'den itibaren başvuruları başlayan çipli kimlik kart ücreti ne kadar? İşte yeni çipli kimlik kart ücreti...

Yeni Şafak
17:09 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:49 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
Çipli kimlik kart ücreti ne kadar? sorusu başvuru yapan vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorular arasında.
Çipli kimlik kart ücreti ne kadar? sorusu başvuru yapan vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorular arasında.

Çipli kimlik kart ücreti ne kadar? sorusu başvuru yapan vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorular arasında. Türkiye genelinde 2 Ocak'ta başlayan kimlik kartı başvurularında bugüne kadar 2 milyon başvuru alınırken, 750 bin kimlik kartı basıldı.

Eski kimlik kartları "Nüfus cüzdanı" olarak tanımlanırken, yeni kartlar "T.C. Kimlik Kartı" olarak ifade ediliyor. Banka kartı boyutundaki yeni kimliklerin taşıması da kolay olacak. Eski kimlikler de mavi ve pembe renk ayrımları ve cinsiyet ifade etme durumları varken yeni kimlikler turkuaz olan standart tek renkte üretildi. Yeni kimlik kartlarında nüfus cüzdanından farklı olarak din hanesi bulunmayacak. Yeni kimliklerin çiplerinde biyometrik veri olarak tanımlanan sadece şahsa özgü damar izi, avuç damar izi gibi taklit edilmesi mümkün olmayan veriler saklanacak. Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı yeni kimlik sahtecilik yapanları üzecek.

ÇİPLİ KİMLİK KART ÜCRETİ NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek.

Yeni kimliklerin başvurularının başlamasıyla yeni kimlik ücretleri de belli oldu. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ücret alınacak, kimlik kartı değişim ücreti 16 TL, kimlik kartı kaybı nedeniyle düzenlenecek için ise 32 TL ücret ödenecek.



#Çipli kimlik kart
#Yeni kimlik
#Çipli kimlik kart ücreti
#Kimlik ücretleri
#Çipli kimlik ücreti
7 yıl önce