|

Babamın şehadetini anneme söyleyemedim

Mehmet Şevkatlioğlu 15 Temmuz'da Metris Kışlası önünde tanklar tarafından ezilerek şehit edildi. Aynı gece bacağını kaybeden anne Vahide Şevkatlioğlu'na eşinin şehadet haberi uzun süre verilemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 21:13 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşlar Esenler Metris kışlasından çıkan tankların Vatan caddesi, Atatürk Havalimanı ve İBB gibi önemli meydanlara gitmesini engellemek amacıyla meydanlara çıktı. Şevkatlioğlu ailesi de darbe girişimini evde badana yaparken öğrendi. Haberi alır almaz eşi ve en büyük oğluyla dışarı çıkan Mehmet Şevkatlioğlu o gece tankların altında kalarak şehit oldu. Eşi Vahide Şevkatlioğlu ise ayaklarının üzerinden tank geçmesi sebebiyle sol bacağını kaybetti.



BİR ŞEHİT BİR GAZİ


Anne ve babasıyla birlikte darbe gecesi sokağa çıkan Ömer Şefkatlioğlu o geceyi şöyle anlattı: "Biz üç kardeşiz haberi duyunca iki kız kardeşimi evde bırakarak annem, babam ve ben meydanlara çıktık. Bir an için annemle babamın yanından uzaklaştığımı farkettim geri dönüp baktığımda babamın tank şehit olduğunu annemin ise yerde kanlar içinde yattığını gördüm. Annem hastaneye kaldırıldığında babamı hala hayatta sanıyordu. Şehit olduğunu uzun süre söyleyemedik sonunda anladı. Uzun süre kardeşlerime de birşey söyleyemedim. Bu çok zor bir durum."


#15 Temmuz
#Esenler Metris
8 yıl önce