|

Gözaltına alınırken bile tehdit ediyordu

15 Temmuz gecesi cuntacı askerler tarafından basılan Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet binasında yaşananlar ortaya çıktı. Baskını yapan askerlerden Kurmay Albay Yusuf Sari’nin gözaltına alındıktan sonra bile “Bizi bırakın sabaha çok şey değişecek. Bu iş burada bitmedi” dediği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 03:59 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü işgal girişimine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Aralarında kurmay albay ve yarbayların da bulunduğu 17'si rütbeli 58 şüpheli hakkında hazırlanan 273 sayfalık iddianame 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Şüpheliler hakkında 3'er kez müebbet hapis cezası istenen iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz hazırladı. İddianameye göre, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Yerleşkesi'nde yapılan baskının 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan askerler tarafından gerçekleştiği belirtildi. 14 Temmuz günü 66. mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantıda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesini, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Yerleşkesi ve Atatürk Havalimanını ele geçirilmesi planlandı.



CUMHURBAŞKANI TUTUKLANDI


İddianamede Çevik Kuvvet'e ilk varan şüphelinin Kurmay Yarbay Kadir Yıldız'ın olduğu vurgulandı. Yıldız'ın Çevik Kuvvet Yerleşkesi B kapısına geldiği, nöbet tutan polis memurlarına 'Hayırlı olsun ihtilal oldu. Hulusi Akar'ı da aldık. Cumhurbaşkanı tutuklandı. Hükümet düştü. Herkes silahlarını bıraksın teslim olsun. Dışarı çıkmak isteyen silahını teslim edip çıkabilir” dediği tespit edildi. Saat 00.22'de vatandaşların Çevik Kuvvet'e yardım etmeye geldikleri anlatılan iddianamede, vatandaşları uzaklaştırmak için Kurmay Yarbay Kadir Yıldız tarafından havaya ateş etme emri verildiği belirtildi.



VATANDAŞI ŞEHİT ETTİ


Bu esnada Ümit Yolcu isimli vatandaşın Kurmay Yarbay Yıldız'ın elindeki tüfeği almaya çalışırken Yıldız tarafından vurulduğu ve şehit edildiği anlatıldı. Ahmet Daylan isimli vatandaşın da başından yaralandığı anlatılan iddianamede, Yarbay Yıldız'ın vatandaşlar üzerine rastgele ateş ettiği vurgulandı.



"HEPİNİZLE HESAPLAŞACAĞIZ"


Kurmay Albay Yusuf Sari'nin şüpheli Mehmet Ali Çelikkaya ile birlikte erlere 'Korkmayın bordo bereliler sizi kurtaracak. Üçerli gruplar halinde toplanan halkın üzerine doğru uygun adım marş' şeklinde halkın üzerine askerleri gönderdiği tespit edildi. Albay Yusuf Sari'nin gözaltına alındıktan sonra bile tehditlerine devam ettiği anlatılan iddianamede, polislere “Bizi bırakın sabaha çok şey değişecek. Hepinizle hesaplaşacağız. Sabaha karşı göreceksiniz. Telefonumu bana verin. Darbe yaptık size duymuyor musunuz beni' dediği ifade edildi.


#Mehmet Ali Çelikkaya
#Ahmet Daylan
#15 Temmuz 2016
7 yıl önce