|

İhanet çemberi

Darbe girişimi soruşturması kapsamında, cuntacıların ihanet zinciri de deşifre edildi. Hainlerin 15 Temmuz gecesi derdest ederek rehin aldığı Orgeneral Yaşar Güler’in emrinde görev alan 9 kişinin kalkışmada aktif olarak görev aldığı belirlendi. Bu kişiler arasında Güler’in özel sekreteri, emir subayı, emir subay yardımcısı ve koruma personeli de var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 00:45 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak
Orgeneral Yaşar Güler darbe girişimi sonrası Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirilmişti.
Orgeneral Yaşar Güler darbe girişimi sonrası Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirilmişti.

FETÖ'cü kalkışmanın püskürtülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında titiz bir çalışma yürüten savcılık, darbe girişiminde rol alanları bir bir tespit ediyor. Soruşturma dosyasına giren bilgilerle, TSK içerisinde en kritik birimlere yerleştirilen FETÖ'cü hainlerin kendilerinden olmayanları da adeta ihanet çemberine aldıkları ortaya kondu.



EN YAKININDAKİLER İHANET ETTİ


FETÖ'cülerin çemberine aldıkları isimlerden birisi de kalkışmanın ardından Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirilen Orgeneral Yaşar Güler. Alınan ifadeler ve yapılan araştırma sonucunda, makamında cuntacılar tarafından derdest edilerek rehin alınan Güler'in en yakınındaki kişilerin de FETÖ'cü olduğu, darbe girişiminde aktif olarak faaliyet gösterdikleri belirlendi.



EMİR SUBAYI EN BAŞTA GELİYOR


9 kişilik listenin başında ise Güler'in emir subayı Mehmet Akkurt geliyor. Akkurt, Güler'in Akıncı Üssü'ne götürülmek istendiği sırada bir yarbayı ağır şekilde yaralamıştı. Yaralanan yarbayın yanındaki bir üsteğmen de Akkurt'u vurarak öldürmüştü. Listede ayrıca Güler'in özel sekreterleri Yüzbaşı Bünyamin Tuner, Binbaşı Vahap Kavaker ve Binbaşı Recep Özkan da yer alıyor. Bunların yanı sıra emir subay yardımcısı Fatih Ekinci, koruma astsubayı Lütfi Karaca ile koruma personelleri Yusuf Yalçın, Uğur Kent ve Murat Birgül de ihanet çemberinde yer alan diğer cuntacılar.



Dişli'nin ekibi deşifre oldu


Soruşturma dosyasına ayrıca, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a işgal girişimini haber veren darbeci Mehmet Dişli'nin ekibi de girdi. Darbe girişi soruşturması kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Dişli'nin sorumluluğunda olan Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığı'nda görevli bu isimler arasında Proje Geliştirme Şube Müdürleri Albay Doğan Öztürk, Albay Zeki Demir ve Lütfullah Taşdemir, proje geliştirme subayları Binbaşı Bülent Kaya, Binbaşı Yusuf Yedidağ, Binbaşı Ahmet Durmaz ve Zekeriya Açıkgöz (ölü) ile Dişli'nin emir astsubayı Başçavuş Suat Sağlam bulunuyor. Söz konusu cuntacılardan Kaya ve Yedidağ'ın firari, diğer 5'inin de tutuklandığı öğrenildi. İkinci listede yer alan bu isimlerin de kalkışmada aktif rol aldıkları belirlendi.



#FETÖ
#Yaşar Güler
#Mehmet Dişli
8 yıl önce