|

Vuruldu, yaralı halde ellerini bağladılar

FETÖ’cü teröristlerden astsubay Halil Burak Balcı, ‘Hain olamam’ diyen ve Akıncı Üssü’nden kaçmak isteyen Yüzbaşı Hekin’i vurduğunu itiraf etti. Şehit Yüzbaşı, vurulmadan önce yanındakiüsteğmeni, “Bunlar şerefsiz, roket istiyorlar, halkın üzerine atacaklar. Sakın vermeyin” diyerek uyarmış

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında görev yeri Konya'dan Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne gelen astsubay Halil Burak Balcı, savcılık ifadesinde, cuntacıların safında yeralmayan Yüzbaşı Özkan Hekin'i şehit ettiğini itiraf etti. Konya'daki 135. Filo Muhabere Arama Kurtarma (MAK) Komutanlığı'nda görevli olduğu öğrenilen FETÖ'cü terörist Balcı, o gece rehin alınan birçok komutanın getirildiği Akıncı'da 'güvenliği' sağlayanlar arasındaydı. İhanet girişimine karışmak istemeyen Yüzbaşı Hekin'i, lojman nizamiyesinden ayrılmak istediği sırada yaraladığını, ardından onu yaralı halde kelepçelediğini belirten Balcı, şunları anlattı:



'DURMAZSA İNDİRİN'


“Özkan Hekin isimli yüzbaşı 'Ben gidiyorum' diyerek lojman nizamiyesine yöneldi. Orada bulunan SAT'çılar, İnsani Yardım Tugayından gelen yarbaya 'Komutanım ne yapalım, giderse buradaki bütün istihbaratı verir' dediler. Yarbay da 'Durdurun, durmazsa indirin' dedi. Yüzbaşı nizamiye dışına doğru koşmaya başladı, ben de arkasındaydım. Birkaç el havaya ateş ettim. Durmayınca arkasından 'Dur silahım var' dedim. Yüzbaşı durmadı, ben de silahımı yere doğru eğerek bir el ateş ettim, yüzbaşı bu ateş üzerine vuruldu. Maksadım öldürmek değildi. Yüzbaşı vurulunca yüzüstü yere düştü. Plastik kelepçe isteyip ben ve bir SAT'çı elini bağladık. Pansuman yaptım, yanına bir uzman çavuş verip araçla hastaneye yolladık.”



BABA-OĞUL HAİN


15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbenin merkezlerinden Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün, gözaltında olduğu 17 Temmuz'da kendisine ait cep telefonuyla üç kez Atatürk Araştırma Merkezi Bilimsel Çalışmalar Müdürü Hasan Balcı'yla telefon görüşmesi yaptığı belirlenmişti. Öksüz'ün 3 kez görüştüğü Hasan Balcı, darbe gecesi Yüzbaşı Özkan Hekin'i şehit eden Halil Burak Balcı'nın babası.



Sakın roket vermeyin!


Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Akıncı 4. Ana Jet Üssü Güvenlik Bölük Komutanı Üsteğmen S.K, 15 Temmuz gecesi eşiyle yemekte olduğu sırada bir astsubayın kendisini arayarak, Akıncı'da olağandışı gelişmelerin yaşandığını aktardığını, bunun üzerine birliğine gittiğini söyledi. Nizamiyeye geldiğinde SAT komandoları ile MAK'çı askerlerle karşılaştığını belirten S.K, Yüzbaşı Hekin'in yanına giderek neler olduğunu sorduğunda, darbeci askerlerin halka saldırmak için kendisinden roket istediğini ancak bunu kabul etmediğini söylediğini aktardı. S.K, şöyle devam etti:


“Komutanıma 'neler oluyor' diye sordum. Bana, 'Bunlar şerefsiz, roket istiyorlar, halkın üzerine roket atacaklar. Elinizde roket varsa sakın vermeyin. Bizi kandırdılar. Ben buraya gelmekle belki 4-5 sene hapis cezası yatarım ancak masum halkın üzerine bomba atamam. Bunlarla beraber hareket edemem, hiçbir şeye de karışmam. Şerefimle gider 4-5 sene cezaevinde yatarım ama halkıma sıkıp hain olamam' dedi.”



#FETÖ
#Halil Burak Balcı
8 yıl önce