|

DEAŞ hedefleri vurulmaya devam ediyor-Fırat Kalkanı Operasyonu

Fırat Kalkanı Operasyonunun 63'üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ hedefleri vuruluyor.

Yeni Şafak
17:37 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 14:53 - 25/10/2016 Salı
IHA

Fırat Kalkanı Operasyonunun 63'üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ hedefleri vuruluyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kilis sınırında konuşlu bulunan ÇNRA, fırtına obüsleri, tank birlikleri tarafından DEAŞ hedeflerinin yoğun ateş altına alınması devam ediyor. Azez-RAi arasındaki bölgede muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet grubunun El Bab ile Tel Rıfat bölgelerine doğru ilerleyişi sürüyor. Keşif ve gözetleme birlikleri, savaş uçakları ile insansız hava araçlarından gelen koordinatlar üzerine TSK tarafından sınırda konuşlu bulunan fırtına obüsleri, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar ile DAEŞ hedefleri yoğun şekilde vurulmaya devam ediyor.



DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab ilçesine tank sevki sürüyor


Fırat Kalkanı Operasyonunun 63'üncü gününde DEAŞ'ın kontrolündeki Halep'in El Bab ilçesine Türk Silahlı Kuvvetleri tank


sevkiyatı yaparken Özgür Suriye Ordusu ise yığınak yapıyor.



DEAŞ'a son darbeyi indirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu yığınak yaparken, Tanklar Tır'lar ile operasyon yapılan bölgelere taşındı.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş desteği ile ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, terör örgütü DAEŞ'ın kontrolündeki El Bab ilçesine doğru ilerleyişi sürüyor. Özgür Suriye Ordusu'na onlarca Tır ve kamyona yüklenen askeri malzemeler ve mühimmat takviyesi yapılması sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri ise El Bab ilçesine tank birlikleri sevk edildi. Tır'lara yüklenen Tanklar ve askeri araçlar, konvoy ile Suriye'deki operasyonların bulunduğu bölgeye sevk edildi.



Suriye'de 72 DEAŞ ve 15 PYD/PKK hedefi dün ateş altına alınarak manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'de 72 İD (DEAŞ) ve 15 PYD/PKK hedefinin dün ateş altına alınarak manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığını açıkladı.



TSK'dan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında gün içinde yaşanan çatışmalarda beş muhalifin hayatını kaybettiği ve 28 muhalifin yaralandığı belirtildi.



Açıklamada, koalisyon güçleri tarafından Tuways ve Hazwan'da tespit edilen İD unsurlarına yönelik dört hava harekâtında dört İD mensubunun etkisiz hale getirildiği; iki araç, iki bina ve bir havanın imha edildiği kaydedildi.



TSK açıklamasında ayrıca muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin'in güneyinde yer alan üç meskûn mahalde büyük ölçüde kontrol sağlandığı da belirtildi.








#Fırat Kalkanı Operasyonu
#Suriye
#DEAŞ
8 yıl önce