|

Deprem sonrası THY'den ek sefer

THY, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle tatil beldelerindeki vatandaşlar için ek bir sefer düzenledi.

Yeni Şafak
17:13 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 17:16 - 21/07/2017 Cuma
AA
Deprem sonrası THY'den ek sefer
Deprem sonrası THY'den ek sefer

Türk Hava Yolları (THY), Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle tatil beldelerinden ayrılmak isteyen vatandaşlar için ek bir sefer düzenledi.

Alınan bilgiye göre THY, tatil beldelerinde de hissedilen deprem nedeniyle saat 19.00'da İstanbul'dan Bodrum'a düzenlediği ek seferle bölgeden ayrılmak isteyenleri İstanbul'a getirecek.

THY ayrıca, gece yapılması planlanan TK 2526 sefer sayılı uçuşun, yolcu kapasitesini arttırma yoluna gitti. Söz konusu uçak da saat 00.05'de Bodrum'dan İstanbul'a hareket edecek.

İstanköy Adası’ndan ilk Türk kafilesi Bodrum’a geldi

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’ndaki 205 kişilik ilk Türk kafilesi feribotla Bodrum’a getirildi.Ege’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde İstanköy Adası’nda biri Türk, diğeri İsveçli olmak üzere 2 kişi öldü, 5’i ağır 80’den fazla kişi ise yaralandı. Adadaki Türk vatandaşlarının tahliye edilmesi için gönderilen “Asım Kastan” adlı ilk feribot ile 205 kişi Bodrum’a getirildi. Feribottan önce 5 yaralı Türk vatandaşı sedyeyle feribottan indirildi. İskelede hazır bekletilen 112 Acil Servis ve UMKE ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.Türk vatandaşlarını Yunanistan’ın İstanköy Adası’ndan tahliye eden feribota Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG26 isimli bot eşlik etti. İstanköy Adası’nda kalan diğer Türk vatandaşlarının tahliye edilmesi amacıyla adaya için ikinci bir feribot daha gönderildi. Diğer Türk vatandaşları için ek seferler düzenleneceği öğrenildi.

Yılmaz: “Bodrum’un en büyük avantajı binaların iki katlı ve zemininin kaya olması”

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Ege Denizi’nde 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmesine rağmen can kaybı yaşanmayan Bodrum’un en büyük avantajının binalarının iki katlı ve zemininin kaya olması olduğunu söyledi.Jeoloji Mühendisi Gül Yüzüncü Yılmaz, Ege Bölgesi’nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu.“Samsun’da bir deprem olsa binaların yüzde 50’si yıkılabilir”Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunun altını çizen Yılmaz, “Samsun da deprem bölgeleri arasında yer almaktadır. Yaşadığımız ülkenin yüzde 95’i deprem bölgesinde yer alıyor. Aslında depremle yaşamayı öğrenmemiz lazım. Önemli olan yapı ve zemin ilişkisini iyi kurabilmek. Samsun’a baktığımız zaman çok güzel bir şehirde yaşıyoruz ancak ne derecede yapılarımızın zemine uygun olarak yapıldığı tartışılır. Allah göstermesin bir deprem olsa Samsun’daki binaların yüzde 50’si yıkılabilir” dedi.“Bodrum’un en büyük avantajı binaların iki katlı ve zemininin kaya olması”Artık insanların denizin ortasına bile bina yaptığına dikkat çeken Yılmaz, “Bodrum’un en büyük avantajı binalarının iki katlı ve zemininin kaya olması. İnsanların zarar görmemesi açısından son derece iyi yapılar. Bu tabii deprem gerçeğini göz ardı etmemizi gerektirmez. Sıkıntılar büyük” diye konuştu.“Dolgu alanlarından ve alüvyon alanlardan kaçınmalıyız”Uygun olan alanlarda yapılaşmaya gidilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, “Bunları her zaman söyledik. Zemine uygun binalar tasarlamamız gerekiyor. Zeminle barışık yapılar yapmalıyız. Özellikle dolgu alanlarından ve alüvyon alanlardan kaçınmalıyız” şeklinde konuştu.“Kuzey Anadolu fay hattına çok yakınız”Samsun’un Kuzey Anadolu Fay Hattına yakın olduğunu belirten Gül Yüzüncü Yılmaz, “Her an bir deprem tabii ki yaşanabilir. Bunun süreci konusunda bilimsel bir araştırma yapacak yetkide değilim ama olabilir. 1. derece deprem bölgesi olan bölgelerimiz var. Bunlar Ladik, Vezirköprü ve Havza ilçeleri. Bunlar fay hattına çok yakınlar. O yüzden buralarda deprem olma ihtimali yüksek. Ama tabii oradaki yapılaşmalarda alınan önlemler de çok önemli” ifadelerini kullandı.


#Bodrum
#Deprem
#ek sefer
#THY
7 yıl önce
default-profile-img