|

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Ön lisans'tan lisans eğitimine tamamlamak için yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri yapıldı ve sonuçlar beklenmeye başlandı.

Yeni Şafak
12:27 - 25/09/2017 Pazartesi
Diğer
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, DGS sınavının tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren adaylar tarafından merak konusu oluyor. DGS, ön lisans programlarından lisans programlarına giriş için yapılan bir sınavdır. 23 Temmuz'da yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nın ardından sonuçlar açıklanmış ve geçtiğimiz günlerde de tercihler alınmaya başlanmıştı. Peki DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM tarafından yapılan bir resmi açıklama var mı? İşte ayrıntılar...


DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmazken. DGS tercih sonuçlarının Ekim ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.


DGS tercihlerinden öncelik kimlerin?

DGS tercihlerinde öncelik, puanı yüksek olan adaylara aittir. Aynı program için tercih yapan adayların puanları eşitse, daha büyük ağırlıkta katılan standart puanı yüksek olan adaya öncelik verilir. Eşitlik devam ederse sırasıyla ÖBP, tercih sırasına bakılır. Eşitliğin bozulmaması halinde de adayların doğum tarihlerine bakılarak yaşı küçük olan adaya öncelik tanınır.



#DGS
#2017 DGS tercih sonuçları
#ÖSYM
#DGS tercihleri
6 yıl önce
default-profile-img