|

TPAO güvenliği tehlikeye atıldı

TPAO Trakya Bölge Tesisleri’nin güvenliğini sağlamak için TÜBİTAK’la yapılan proje sözleşmesi, “sehven imzalandı” denerek FETÖ’cü Hasan Palaz’ın talimatıyla feshedildi. Öncelikli stratejik tesis alanı olarak belirlenen bu tesisler, terör örgütlerinin hedefi haline getirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:41 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ’cü Hasan Palaz
FETÖ’cü Hasan Palaz

Doğalgaz ve petrolün devlet adına araştırılması, sondajı, üretimi gibi faaliyetleri yürüten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Trakya tesisleri, FETÖ’cüler tarafından terör örgütlerinin açık hedefi haline getirildi. Birinci derecede stratejik tesis olarak kabul edilen ve çok sayıda terör örgütünün ve yabancı istihbarat servislerinin sabotaj tehlikesiyle karşı karşıya olan TPAO Trakya Tesisleri’nin güvenliği için 2011 yılında TÜBİTAK’la temasa geçildi. Dolum ve depolama tesislerini güvenceye almak için TÜBİTAK’tan bir proje geliştirmesi istendi.

5 AY SONRA FESHEDİLDİ

TÜBİTAK'A 5 milyon dolar ek gelir getirecek proje BİLGEM bünyesinde yeni bir birim kuruldu. TÜBİTAK ile TPAO arasında imzalanan anlaşmada projenin Kınalı 1 ve Kınalı 2, Değirmenköy, Silivri ve Akçakoca Deniz platformu ve Hamitabat, Vakıflar, Deveçatak 1-2 ile Osmancık 1-2 adında hayata geçmesi kararlaştırıldı. Sözleşme dönemin BİLGEM Başkanvekili Alparslan Babaoğlu ve TPOA Trakya Güvenlik Müdürü Abdullah Cevat Burdurlu arasında 29 Temmuz 2011 günü imzalandı. Ancak FETÖ’nün TÜBİTAK imamlarından Hasan Palaz’ın önce BİLGEM Başkanlığı’na getirilmesi projenin de sonunu getirdi. Sözleşme imzalandıktan 5 ay sonra, 28 Aralık 2011’de Hasan Palaz’ın talimatıyla proje sonlandırıldı.

KOMİK GEREKÇE

Projeyi bitiren Palaz, fesih gerekçesinde TÜBİTAK yöneticilerinin sözleşmeyi “sehven” imzaladığı gibi komik bir gerekçe ortaya koydu. TPAO yöneticilerinin konuyu görüşmek için ısrarlı randevu taleplerine ise cevap verilmedi.

#Hasan Palaz
#TPAO
#Trakya
7 yıl önce