|

Tarihi zafer

Daha önce Avrupa Şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran Yasemin Adar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda da bir ilke imza attı. Kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz, Türkiye’ye kadınlarda ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:57 - 24/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yasemin Adar
Yasemin Adar

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek, altın madalya kazandı. Daha önce Avrupa Şampiyonu olarak adını tariihe yazdıran Yasemin, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda da bir ilke imza attı. Dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Yasemin, finalde Belaruslu rakibini 5-4 yenerek altın madalyaya uzandı ve Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi oldu. Düzenlenen törende Yasemin Adar'a altın madalyasını, Dünya Güreş Birliği'nin Türk yönetim kurulu üyesi Rodika Maria Yakşi verdi. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada Adar ile Yakşi'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


KENDİMLE GURUR DUYUYORUM

Yasemin Adar, Türk halkına yaşattığı sevinçten dolayı kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Çok mutlu olduğunu belirten Yasemin, "Bu sevinci Türk halkına yaşattığım için kendimle gurur duyuyorum. Hep tarih yazmak bana nasip oldu. Burada dünya şampiyonu olarak bir tarih yazdım. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk milletinİN dualarını hissettim. Allah hepsinden razı olsun. Hedefimiz şimdi olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da altın madalya alırız ve inşallah bir tarih daha yazarız. Şu an çok heyecanlıyım" dedi. Bu arada 63 kiloda mücadele eden Hafize Şahin, sakatlanınca, bronz madalya maçından çekildi.

  • Erdoğan ve Bak'tan kutlama
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonu olan milli güreşçi Yasemin Adar'ı gönderdiği telgraf ile kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Adar'a tebrik telgrafı gönderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Yasemin Adar'ı telefonla arayarak tebrik etti. Bakan Bak'ın, dünya şampiyonalarında altın madalya kazanan milli sporcuyu tebrik ederek, başarılarının devamını dilediği bildirildi.
#Yasemin Adar
#Paris
#Madalya
7 yıl önce