|

Diyarbakır'da 2 terörist etkisiz hale getirildi! Diyarbakır haber

Diyarbakır haber - Kulp'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist sağ yakalandı- Çermik ilçesinde ortaya çıkarılan 2 sığınakta 250 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Yeni Şafak
09:59 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 10:00 - 22/08/2017 Salı
AA
Diyarbakır'da 2 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır haber - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirilirken bir terörist sağ yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre
, Kulp ve Çermik ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, işbirlikçilerinin yakalanması, sığınak ve barınakların imha edilmesi amacıyla 20-21 Ağustos'ta operasyon düzenlendi.

Kulp ilçesi Yaylak köyü Simetok mezrasındaki operasyonda dün 2 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist sağ yakalandı. Çatışmada yaralanan bir güvenlik korucusu da helikopterle sevk edildiği Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Operasyonda 2 uzun namlulu silah, 10 şarjör, 300 fişek, 4 el bombası, 2 şemsiye ile çok miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildi.

- İki sığınak imha edildi

Öte yandan, Çermik ilçesinin Göktepe ve Aynalı köyleri sınırları içerisinde dün düzenlenen operasyonda 2 sığınak ortaya çıkarıldı.

İçerisinde 118 fişek, el bombası, silah üstü termal kamera, M-16 şarjörü, 250 kilogram amonyum nitrat, 650 pil, 3 küçük tüp ile çok miktarda giyim ve yaşam malzemesinin bulunduğu sığınaklar imha edildi.

#Diyarbakır
#PKK
#Operasyon
7 yıl önce