|

Dolandırıcıya 20 bin lira kaptırdı-Eskişehir haber

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bir kişi, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişiye 20 bin lirasını kaptırdı.

Yeni Şafak
17:36 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:51 - 23/02/2017 Perşembe
IHA
Dolandırıcıya 20 bin lira kaptırdı
Dolandırıcıya 20 bin lira kaptırdı

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bir kişi, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişiye 20 bin lirasını kaptırdı. Edinilen bilgiye göre, Medrese Mahallesi Yayla Yolu Sokak'ta yaşayan R.A.'nın (48) ev telefonunu saat 09.00 sularında bir kişi aradı. Telefona cevap veren R.A., kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan şahsın çeşitli söylemlerine ikna oldu. Daha sonra R.A., R.S.Y. ve A.Ç. adına olan hesaplara toplam 20 bin lira para gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan R.A., karakola giderek şikayetçi oldu.



Eskişehir Emniyeti suçlulara göz açtırmıyor -

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte suçlulara göz açtırmıyor.


Ülke genelinde kamu düzeni ve asayişin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı uygulamalar kapsamında, haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis ve adli para cezası bulunan toplam 4 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Şahıslar, gerekli işlemlerin ardından kentteki cezaevlerine teslim edildi.


Eskişehir halkının güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.



Eskişehir'de iki şirkete kayyum atandı -

Eskişehir İl Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünün FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar neticesinde, örgüte finansal kaynak sağladığı tespit edilen iki şirkete kayyum atandı.



Konuyla ilgili yapılan açıklamada, E.S.İ.Ş.G.E.M. A.Ş. ve İ.H.Y. A.Ş. isimli şirketlerin FETÖ/PDY ile irtibatlarının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Bahse konu şirketlerin FETÖ/PDY terör örgütü güdümünde kurulduğu ve şirket gelirlerinden terör örgütüne finans sağlayabileceği hususları göz önüne alınarak, bahse konu şirketlerin yönetim organlarının yetkilerinin tümünün devredildiği kayyım ataması gerekli ve zorunlu görüldüğünden yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde; Eskişehir Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla bahse konu iki şirketin yönetim organlarının yetkilerinin tümü ile devredilerek, her iki şirkete de ayrı ayrı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kayyım olarak atanmıştır” denildi.



#Eskişehir
#Dolandırıcılık
#Mihalıççık
7 yıl önce