|

23'üncü Afrika Birliği Zirvesi yapıldı

Ekvator Ginesi'nde dün başlayan 23. Afrika Birliği Zirvesi kapsamında toplanan Afrika Birliği Yürütme Kurulu, tarım, gıda güvenliği ve kıtadaki güvenlik durumunu ele alınırken, özellikle Güney Sudan ve Orta Afrika vurgusu yapıldı.

Aa
00:00 - 24/06/2014 Salı
Güncelleme: 10:37 - 24/06/2014 Salı
Yeni Şafak
23'üncü Afrika Birliği Zirvesi yapıldı
23'üncü Afrika Birliği Zirvesi yapıldı

Konseyin 25. oturumunun açılışında Moritanya Dışişleri ve İş Birliği Bakanı ve Konsey Başkanı Hamid Uld Teguedi, "yetersiz beslenme, tarım ve gıda sektörünün gelişmesi, gıda konusunda her ülkenin kendine yetebilmesinin Afrikalı yöneticilerin stratejik hedefleri olduğunu belirtti.

Teguedi, bu konularda beklentilerin altında kalındığını vurguladı.

Ekvator Ginesi Dışişleri Bakanı Agapito Mba Mokuy güvenlik olmadan tarımdan bahsedilemeyeceğini belirtirken, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini Zuma, tarım ve gıda güvenliğinin Afrika için kritik öncelik olduğuna dikkati çekti.

Zuma, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ve Güney Sudan'daki can kayıplarından ve cinsel şiddettin artmasından endişe duyulduğunu söyledi.

Güney Sudan'da ateşkese uyulması ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddetin durması için ara vermeden çalışmak gerektiğini ifade eden Zuma, ayrıca Mısır'ın Afrika Birliği'ne yeniden dönmesinden memnun olduğunu kaydetti.

Zuma ve Teguedi Nijerya'da Boko Haram'ın liseli genç kızları kaçırma eylemini de kınadı.

10 yıl önce