|

30 Mısırlı balıkçı Libya açıklarında kayboldu

Libya açıklarında avlanan 30 Mısırlı balıkçıdan dünden beri haber alınamıyor. Libya'da yaşanan çatışmalar sebebiyle balıkçıların yakınları endişeli. Mısır Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili çalışma başlatıldığını belirtti.

Yeni Şafak
12:33 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 2/09/2015 Çarşamba
AA

Mısır'ın Matavbis kentinden dün Akdeniz'e açılan 30 balıkçının, Libya sahillerinde kaybolduğu bildirildi.



Kuzey Mısır-Nil Deltası Balıkçılar Sendikası Başkanı Ahmed Abduh, Matavbis kentinden Akdeniz'e açılan 30 balıkçının Libya sahillerinde kaybolduğunu ve şu ana kadar kendilerinden her hangi bir haber alınamadığını söyledi.



Abduh, "Dünden beri haber alınamayan balıkçıların aileleri, özellikle de Libya'da yaşanan çatışmalar nedeniyle son derece endişeli durumdalar" ifadesini kullandı.



Mısır Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili çalışma başlatıldığını belirtti.



Dışişleri Bakanlığı, daha önce komşu ülkelerin ve özellikle de çatışmaların yaşandığı Yemen ile Libya gibi ülkelerin karasularına girilmemesi konusunda uyarılar yapmıştı.



Geçen şubat ayında da Libya karasularında 21 balıkçı kaybolmuştu. 7 Nisan 2015 tarihinde ise Sudan karasularında alıkonulan Mısırlı balıkçılar, Sudan makamları tarafından "casusluk faaliyeti" yapmakla suçlanmıştı. Söz konusu balıkçılar, Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir'in özel affından yararlanarak serbest bırakılmıştı.



#Mısır
#Akdeniz
9 yıl önce
default-profile-img