|

7 yaşındaki Halepli kız: Ölümle yaşam arasındayız

Esed rejiminin ağır bombardımanı altında hayata tutunmaya çalışan Haleplilerin yaşadıklarını gözler önüne seren Halepli küçük kız Bana el-Abed, paylaştığı son mesajlarında dünyaya seslendi. "Bu gece evimiz yok" diyen Abed, "Şu an ağır bir bombardıman altındayız. Şu an ölümle yaşam arasındayız, lütfen bizim için dua edin" mesajını paylaştı.

Yeni Şafak
18:18 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:19 - 28/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

2011'de başlayan iç savaşın devam ettiği Suriye'de ağır bombardımanlar ve saldırılar altında yaşamını sürdürmeye çalışan Suriyeliler sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor. İnsanlığın seyirci kaldığı katliamlarda her gün yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. Esed rejiminin kuşatması altında bulunan Halep'te yaşayanlar ise hem açlıkla hem de savaşın ağır şartlarıyla boğuşuyor. Suriye'de yaşanan acıyı dünyaya duyurmaya çalışan en küçük Suriyeli ise 7 yaşındaki Halepli Bana El-Abed. Abed, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla yaşadıklarını dünyaya haykırıyor.



Esed rejiminin son saldırılarında Halep'in kuzeyi düşerken, binlerce kişi de Esed'in zulmüne uğruyor. Bana el-Abed, attığı son tweetlerde bu durumu gücü yetiğince anlatmaya çalışıyor. Küçük kız, "Bu gece evimiz yok, bombalandı ve moloza döndü. Ölümleri gördüm ve neredeyse öldüm" mesajını paylaşırken, bir diğer tweetinde ise, "Şu an ağır bir bombardıman altındayız. Şu an ölümle yaşam arasındayız, lütfen bizim için dua edin" diyor.







Bana el-Abed son tweetinde ise Esed rejiminin saldırıları karşısında hayata tutunmaya çalıştıklarını yazdı. Abed, "Mesaj: Şu anda ağır bombardımanlarda öldürülen birçok insan gibi hareketsiz haldeyiz. Hayatlarımız için savaşıyoruz. Hala seninleyiz Fatma" dedi.






Halepli Bana'nın insanlığa çığlığı

#Suriye
#Halep
#Bana el-Abed
#Esed
7 yıl önce