|

72 yıllık haber ajansı kapatılıyor

Sırbistan'ın 72 yıllık resmi haber ajansı TANJUG'un, özelleştirme sürecinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine kapatılmasına karar verildi.

Yeni Şafak
21:44 - 5/11/2015 الخميس
Güncelleme: 18:47 - 5/11/2015 الخميس
AA

Haber ajansının özelleştirilme süreci, ajansı satın almak isteyen herhangi bir talip çıkmaması nedeniyle başarısız olduğu, Sırbistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığının, ajansı kapatma kararı aldığı bildirildi.



Tarihi ajansın kapatılma kararı hakkında çıkan haberler, ülkede geniş yankı uyandırdı.



Bu arada, karar, Başbakan Aleksandar Vucic ile Kültür ve Enformasyon Bakanı İvan Tasovac'ı da karşı karşıya getirdi.



Başbakan Vucic, haber ajansının kapatılması yönündeki karar dolayısıyla "hayal kırıklığı" yaşadığını belirterek, TANJUG'un kapatılmasına karşı olduğunu söyledi.



Ajansın kapatılması kararı nedeniyle Bakan Tasovac'a ağır eleştiride bulunan Vucic, "Ben TANJUG'un kapatılmasına karşıyken sen kapatılmasını istedin. Sen başkasının değil, benim arkamdan iş çevirdin" ifadesini kullandı.



Bakan Tasovac ise TANJUG'un kapatılması kararıyla ilgili "sadece yasaların gereğini yaptıklarını" belirterek, çok sayıda çalışanın işsiz kalacak olmasından dolayı üzüntü duyduğunu kaydetti.



Tasovac, TANJUG'un özelleştirilmesi için 15 aylık bir süre tanındığını ve söz konusu sürenin 31 Ekim'de sona erdiğini ifade etti.



Sırbistan medyası, TANJUG'un kapatılmasıyla yaklaşık 200 çalışanın işsiz kalacağına yer verdi.



TANJUG

Yeni Yugoslavya Telgraf Ajansı (TANJUG), 5 Kasım 1943 tarihinde bugün Bosna Hersek sınırları içerisinde kalan Jajce şehrinde, Yugoslavya Komünist Partisi tarafından kuruldu.



İkinci Dünya Savaşı'nda Partizanların mücadeleleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kurulan TANJUG, eski Yugoslavya dağılana kadar ülkenin resmi haber ajansı olarak faaliyet gösterdi.



TANJUG, 2006 yılından itibaren Sırbistan'ın resmi haber ajansı olarak hizmet veriyordu.



#TANJUG
#ajans
#haber
٪d سنوات قبل