|

80 DEAŞ’lı kaldı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK destekli ÖSO güçlerinin El Bab şehir merkezinde yürüttüğü meskun mahal çatışmaları ve mayın temizliği sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
80 DEAŞ’lı kaldı
80 DEAŞ’lı kaldı

DEAŞ terör örgütü mensuplarının Deyr'z Zor ve güneyde Rejim unsurlarının bulunduğu bölgeye doğru çekildiği öğrenilirken, El Bab'da çoğu canlı bomba yaklaşık 80 DEAŞ unsuru kaldığı değerlendiriliyor.



SON KOZ SİVİL REHİNELER


Mühimmatı da biten DEAŞ'lı teröristlerin tek bir havan mermisi kaldığı söylentisi dolaşıyor. El Bab'da kalan DEAŞ'lı teröristlerin ise son koz olarak sivil rehineler tuttukları belirtiliyor. Bunların da henüz girilmeyen mahallelerde bulunduğu kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, El Bab operasyonu büyük ölçüde tamamlandı. Arttık DEAŞ tarafından hiçbir atış yapılmıyor. Mühimmatlarının tükendiği belirtilen DEAŞ'lı teröristlerin elinde tek bir havan mermisi kaldığı söyleniyor. Buna karşın bomba yüklü araçlar ve canlı bomba tehdidi sürüyor. Halen El Bab'da girilmemiş mahallelerde 70-80 DEAŞ'lı teröristin kaldığı yönünde istihbari bilgiler bulunuyor. Çoğu canlı bomba olan bu militanlar da sivilleri canlı kalkan olarak tutuyorlar. Sivil rehineler nedeniyle TSK destekli ÖSO güçleri yoğun saldırı yapamazken kısa sürede bu unsurlardan da bölgenin temizleneceği ve sivillerin salimen çıkarılacağı belirtiliyor.


#DEAŞ
#TSK
#ÖSO
7 yıl önce