|

'AB ahımızı aldı bunun için iflah olmazlar'

İran ziyareti dönüşü AB ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin ciddi bir kriz ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB, meçhul bir yere gidiyor. Çünkü bizim ahımızı aldılar. Bunun için iflah olmazlar" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:21 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:28 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İran ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’nin içinde bulunduğu kriz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AB’nin mevcut tablo içerisinde ciddi kırılmalarla karşı karşıya kaldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB bizim ahımızı aldı” dedi.

Avrupa’da yükselen yabancı düşmanlığı ve İslamofobi’nin ciddi birer kriz olarak AB’nin önünde çözüm beklediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği şu anda çok ciddi sancılar yaşıyor. Şu anda meçhul bir yere doğru gidiyor. Çünkü bizim ahımızı aldılar. Onun için iflah olmazlar. Bakın Hollanda’da hala hükümet kurulamadı. Başta yabancı düşmanlığı, İslamofobi olmak üzere sorunlar çözüm bekliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin AB konsunda sabırlı olduğunu belirterek, “Avrupa Birliği konusunda bizim tavrımız belli. Biz ne dedik? Minderden kaçan biz olmayacağız. Biz sabırlıyız” ifadelerini kullandı.

#AB
#Türkiye
#Recep Tayip Erdoğan
#Almanya
7 yıl önce