|

AB Raportörü'nden 'Kışanak' dezenformasyonu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından AB Türkiye Raportörü Kati Piri, dikkatleri çeken bir tweet attı. Kışanak'ın durumundan 'endişe duyduğunu' ifade eden Piri, uluslararası dezenformasyona imza attı.

Yeni Şafak
09:03 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:48 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Kati Piri, 9 Aralık 2015'te Gültan Kışanak ile görüşmüştü.
Kati Piri, 9 Aralık 2015'te Gültan Kışanak ile görüşmüştü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen Kışanak ve Anlı, sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kararın ardından AB Türkiye raportörü Piri twitter hesabından Kışanak'a destek verdi.



AB Türkiye Raportörü Kati Piri, Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması ile ilgili yaptığı açıklamada Kışanak'a sahip çıktı. Daha önce terör örgütü üyelerini AB parlamentosunda ağırlayan AB'nin tavrı tepki toplarken, Piri'nin attığı twitte terör destekçilerinden de destek geldi.



Piri, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Belediye başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması çok endişe vericidir! Durumları yakından takip edilecek" dedi.



Piri'nin attığı twite PKK yandaşları da büyük destek verdi.












#Diyarbakır
#Gültan Kışanak
#PKK
#Kati Piri
8 yıl önce