|

ABD Başkanı Trump Netanyahu ve Kral Abdullah ile 'Kudüs'ü görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün Kralı Abdullah ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda Kudüs konusunu görüştü. Trump, telefon görüşmesinde ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini dile getirdi.

Yeni Şafak
20:34 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 20:40 - 5/12/2017 Salı
AA
Arşiv: ABD Başkanı Donald Trump
Arşiv: ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ürdün Kralı Abdullah ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda Kudüs konusunu görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Trump, Kral Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade etti.

"Kudüs bölge istikrarın anahtarı"

Görüşmede Ürdün Kralı'nın, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını gerçekleştirecek kapsamlı çözüm çerçevesinin dışında herhangi bir karar alınmasına dair tehlikeler konusunda uyarıda bulunduğu ve "Kudüs'ün bölgede ve dünyada barış ile istikrarın anahtarı" olduğunu vurguladığı belirtildi.

Böyle bir kararın Ortadoğu'nun güvenliği ve istikrarı üzerinde tehlikeli yansımaları olacağına dikkati çeken Kral Abdullah, bu durumun Müslümanlar ve Hristiyanların duygularını tahrik edeceğini ve ABD yönetiminin barış sürecini devam ettirme gayretlerini zayıflatacağını dile getirdi.

Kral Abdullah, Abbas'la görüştü

Açıklamada ayrıca Kral Abdullah'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı arayarak ülkesinin Kudüs'teki tarihi ve köklü haklarını korumak için Filistinlilere desteğini ilettiği ve bu kararın etkilerine karşı el ele çalışmanın zorunluğuna işaret ettiği kaydedildi.

Öte yandan, İsrail'in Yedioth Ahranoth gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump'ın görüşmede ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma niyetini dile getirdiği belirtildi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de daha önce yaptığı açıklamada Trump'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı telefonla arayarak, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade ettiğini aktarmıştı.

#Donald Trump
#Binyamin Netanyahu
#Kudüs
#Ürdün Kralı Abdullah
#Filistin
6 yıl önce