|

ABD elçisinin ölümünden Clinton sorumlu!

Libya’nın Bingazi şehrindeki ABD Büyükelçisi Stevens ve üç elçilik çalışanı ile 10 Libyalı güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıdan ABD başkan adayı Hillary Clinton sorumlu tutuluyor. Kurbanların ailelerinin Clinton’a karşı açtığı dava sürüyor. Clinton’ın korumasız kişisel e-posta adresinden, Stevens ‘ın konumunu beş defa paylaştığı tespit edildi. Silahlı grupların bu e-postalara ulaşmış olabileceğinden kuşkulanılıyor. Hayatını kaybedenlerin mesai arkadaşları da Clinton’ın hesap vermesini talep ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:31 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Libya'nın Bingazi şehrindeki ABD Büyükelçisi Chris Stevens ve üç elçilik çalışanı ile 10 Libyalı güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıdan ABD Başkan adayı Hillary Clinton sorumlu tutuluyor.



11 Eylül 2012'de düzenlenen saldırıda, havasızlıktan boğulduğu belirtilen Stevens'ın son anlarında çekilen fotoğrafı, hafızalara kazınmıştı. Hillary Clinton'ın son yayınlanan e-postaları, Clinton'ın, Libya'da Bingazi saldırısında ölen Büyükelçi Chris Stevens'ın ölümünden doğrudan sorumlu olduğunu gösteriyor. Bingazi soruşturmasında incelenen e-postalarında, Clinton'ın korumasız kişisel e-posta adresinden, Chris Stevens'ın kesin konumunu beş defa paylaştığı tespit edildi. Silahlı grupların da bu e-postalara ulaşmış olabileceğinden kuşkulanılıyor.



ATEŞ ALTINDA 13 SAAT


Bingazi'deki ABD konsolosluğu aylar boyunca yeteri kadar teçhizat ve cephanelik istemesine rağmen Clinton'ın talepleri reddederek yüzüstü bıraktığı da kaydediliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırı gecesi 13 saat boyunca yardım çağrılarına da cevap vermedi. Eski deniz komandosu Tej Gill, ABD Konsolosluğu'na gerçekleştirilen saldırıda dört ABD'linin ölmesinden Hillary Clinton'ı sorumlu tutarak, “Yaptığı şeyden dolayı hesap vermesini istiyorum" dedi. 11 Eylül 2012'de Bingazi'de düzenlenen saldırıda ölen iki eski deniz komandosu olan Tyrone Woods ve Glennn Doherty ile yakın arkadaş olan Gill, “Asla hapse girmeyeceğine eminim ama en azından sorumluluğu kesin bir şekilde onun omuzlarına yükleyelim" ifadelerini kullandı.



İHMAL SONUCU ÖLÜME SEBEBİYET


Woods ve Doherty, Libya'da güvenlik yüklenicileri olarak çalışıyordu ve meslektaşlarına yardıma giderken hayatlarını kaybettiler. Gill, “Eğer konsolosluk istenen ancak reddedilen güvenliğe sahip olsaydı, saldırıyı püskürtebilirdi" şeklinde konuştu.


Bingazi saldırısında ölen ABD Dışişleri Bakanlığı iletişim uzmanı Sean Smith ve CIA görevlisi Tyrone Woods'un aileleri, Clinton'ın Bingazi saldırısında “ihmal sonucu ölüme sebebiyet verdiği" gerekçesiyle geçtiğimiz Ağustos'ta dava açtı.



Bill'in yardımıyla yürüdü






ABD Başkan adayı Hillary Clinton'ın Pennsylvania'nın Philadelphia şehrindeki büyük şeçim mitingi öncesinde arabasına binerken yine sendelediği görüldü. Bloomberg haber kanalı tarafından Twitter'dan yayınlanan görüntüler seçim gününde Clinton'ın sağlığı ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Görüntülerde 69 yaşındaki Clinton'un uçaktan indikten sonra sendelediğii ve arabaya kadar eşi Bill Clinton'un yardımıyla güçlükle yürüdüğü görülüyor. Clinton'ın daha önce zatürre olduğu açıklanmıştı ancak muhalifleri kalıcı sağlık sorunları olduğunu ileri sürüyor.


#Bingazi
#Chris Stevens
#Hillary Clinton
8 yıl önce