|

ABD Gülen'den kaçıyor

Türkiye, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimin ardından örgütün elebaşı Gülen'in ABD'den iadesi için resmi başvuruda bulundu. Süreci oldukça yavaş bir şekilde ilerleten ABD'den skandal bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Kerry, "Bakanlık yetkililerinin Gülen'le teması uygunsuz​" ifadelerini kullanarak, sorumluluktan adeta kaçtı.

Yeni Şafak
20:38 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:44 - 20/07/2016 Çarşamba
Diğer

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'ye gönderilecek dosya tamamlandı. Türkiye'nin, darbe girişimine kalkışan terör örgütü FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iade edilmesi için talebini yinelemesinin ardından ABD'den skandal bir açıklama geldi.



ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Bakanlık yetkililerinin Gülen'le teması uygunsuz" ifadelerini kullandı.



Erdoğan-Obama görüşmüştü

Obama görüşmede, darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek Türkiye'de demokrasinin yanında olduklarını belirtti. ABD Başkanı Obama, Fetullah Gülen'le ilgili olarak Türkiye'den gönderilecek dosya ve delillerin ciddi olarak inceleneceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile telefon görüşmesinde, darbe girişiminin ardında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bulunduğuna da değinerek, Gülen'in Türkiye'ye iadesi meselesini de gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iadeyle ilgili dosyanın ABD'ye iletileceğini belirtti. Obama, darbe girişimini soruşturan Türk makamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını da Erdoğan'a iletti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pensilvanya'daki zatı teslim edin

#FETÖ
#ABD
8 yıl önce