|

ABD Hükümetinden TikTok'a yasaklama tehdidi

Biden yönetimi, Tiktok'un satılmaması durumunda ülkede olası bir yasaklamayla karşı karşıya kalabilmenin mümkün olacağını bildirdi. Tiktok'un yaptığı açıklamalarda zorunlu bir satışın güvenlik riski içermediği söylendi. ABD, verilerini Çin hükümetinden korumak amacıyla bir program için 1,5 milyar dolar harcama sözü verdi.

09:47 - 16/03/2023 Perşembe
Güncelleme: 09:49 - 16/03/2023 Perşembe
Diğer
ABD'den Tiktok'a yasaklama
ABD'den Tiktok'a yasaklama

ABD hükümeti, Çinli video paylaşım uygulaması TikTok'un, satılmaması halinde ülkede olası bir yasaklamayla karşılaşacağını duyurdu.

Çinli Bytedance şirketine ait uygulama, milyonlarca kişiye ait verilere erişimi sayesinde ulusal güvenliği tehdit oluşturmakla suçlanıyor.


İlk olarak Wall Street Journal'da yer alan habere göre ABD, uygulamanın el değiştirmesini, aksi halde ülkede yasakla karşı karşıya kalabileceğini duyurdu.



TikTok sözcüsü ise haberin abartılı olduğunu ve "elden çıkarmanın" pratikte ne anlama geldiğinin net olmadığını belirtti.

Sözcü, "Amaç, ulusal güvenliğin korunmasıysa, elden çıkarma sorunu çözmez. Mülkiyetteki bir değişiklik, veri akışları veya erişim üzerinde herhangi bir yeni kısıtlama getirmez" ifadelerini kullandı.


The Wall Street Journal'ın daha önce yaptığı açıklamada, 'TikTok'un verilerini güvence altına almanın bir yolu için Cfius ile müzakereler iki yıldan uzun süredir devam ediyor ve aylardır sonuç alınmıyor' ifadesi yer aldı.



TikTok, 1,5 milyar dolarlık güvenlik planının, tüm verilerin ABD'de saklanmasıyla ABD operasyonlarını esasen duvarla kapatacağını söylüyor.


ABD'nin bir sonraki adımının ne olacağı hemen belli olmadı ve konuya aşina olan kişiler bir çözümün aylar sürebileceğini söylüyor. TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew'in, milletvekillerinin güvenlik meseleleriyle ilgili sorularını yanıtlamak için önümüzdeki hafta Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi huzuruna çıkması planlanıyor.




#TikTok
#Çin
#Amerika
#Biden
1 yıl önce