|

ABD ile flört eden Castro'dan Rusya ve Çin'e övgüler

Küba devriminin öncüsü ve ülkenin eski lideri Fidel Castro, Sovyetler Birliği'nin Nazi güçlerini yenerek 2. Dünya Savaşı'na son vermesinin 70. yıldönümü nedeniyle yazdığı makalede, Rusya ve Çin'i, 'barış ve küresel güvenliğin büyük kalkanı' olarak tanımladı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:03 - 14/05/2015 Perşembe
Diğer

Castro, Küba'nın Granma gazetesinde yayımlanan makalede, 'büyük dünya gücü' olduğunu söylediği Moskova ve Pekin arasındaki ittifakın, 'insanlığın sonunu getirebilecek olan dünyadaki tehlikeli eğilimleri durdurabilecek güçte olduğunu' belirtti.



Fidel Castro'nun yazısı, Rusya ve Çin'in Akdeniz'de ortak bir askeri tatbikat düzenlediği bir dönemde yayımlandı.



Yazıda, "Rusya ve Çin halkları arasındaki, ileri bilim, güçlü ordu ve cesur askeri ilişkilere dayanan derin ittifak, insanlığın devam etmesini güvence altına alabilecek güçte" ifadelerine yer verildi.



Castro yazısının sonunda da, "2. Dünya Savaşı'nda elde edilen zaferin 70. yıldönümü vesilesiyle, pes etmek nedir bilmeyen kahraman Sovyet insanlarına duyduğum derin beğeniyi ifade etmek isterim. Savaşta ölen 20 milyonu aşkın Sovyet vatandaşı, canlarını insanlık uğruna feda etti" ifadeleriyle Sovyetler Birliği'ne övgüler dizdi.




#Castro
#cuba
#küba
#amerika küba
#rusya
#çin
#Fidel Castro
9 yıl önce