|

ABD-Katar anlaştı

Katar ile ABD arasında terörle mücadele konusunda ortak mutabakat bildirisi imzalandı. Türkiye’nin ardından Katar’a geçen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Katar’ın körfezdeki komşularıyla yaşadığı krizdeki tutumunu ‘makul’ bulduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:41 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Rex Tillerson ve Şeyh Muhammed
Rex Tillerson ve Şeyh Muhammed

Katar’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Arap komşularıyla yaşadığı diplomatik kriz sürecinde Katar’ın “makul” görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Rex Tillerson, Katar'ın başkenti Doha’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bence Katar, duruşu konusunda son derece net ve bence bunlar çok makul” dedi.

Ayrıca Reuters, Katar ile ABD arasında terörizmin finanse edilmesinin engellenmesi ve terörle mücadele konusunda ortak muatabakat bildirisi imzalandığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın kıdemli danışmanı R.C. Hammond, basına yaptığı açıklamada, “Katar ve ABD, Katar’ın terörle mücadeleyi güçlendirmek ve terörün finansmanı konusuna eğilmek için bundan sonraki çabalarının çerçevesini çizen bir mutabakat zaptı imzaladı” dedi.

Bazı Arap ülkelerinin Katar’a ambargo uyguladığı dönemde imzalanan mutabakatı Tillerson ile Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman el Sani yaptıkları ortak basın toplantısında duyurdu.

#Katar
#ABD
#Körfez ülkeleri
7 yıl önce