|

ABD: PYD ile PKK arasındaki bağı reddediyoruz

ABD, Türkiye'nin tepkilerine rağmen terör örgütü PKK/PYD'yi desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Dışişleri Sözcüsü Toner tarafından yapılan açıklamada, "PKK ile PYD arasındaki bağlantıyı kabul etmiyoruz" denildi. Türkiye, PYD ile PKK'nın aynı örgüt olduğu konusunda defalarca uyarılarda bulunarak ABD'yi ikaz etmişti.

Yeni Şafak
08:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:30 - 9/03/2017 Perşembe
DHA
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, terör örgütü PKK/PYD'ye sahip çıktı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, terör örgütü PKK/PYD'ye sahip çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, ABD'nin terör örgütü YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini söyledi. Toner, terör örgütü PKK ile PYD/YPG arasında bağlantı olduğu görüşüne 'saygıyla' karşı olduklarını savundu.



Belek zirvesi açıklaması


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Toner, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Suriye'deki gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. Mark Toner, bir soru üzerine Türkiye, Rusya ve ABD Genelkurmay başkanlarının Antalya'da yaptıkları görüşmede, daha etkin bir operasyon için yeni olanak ve olasılıkları değerlendirdiklerini belirterek, "Görüşmede IŞİD'e karşı daha geniş bir savaş kapsamında Münbiç'teki durum da görüşüldü. Ayrıca PKK, El Kaide El Nusra Cephesi de dahil olmak üzere bölgedeki terör örgütleri ele alındı" dedi.



"PKK ile YPG'nin bağlantısı olduğuna karşı çıkıyoruz"


Toner, ABD'nin terör örgütü PYD/YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğini söyledi. Türkiye'nin terör örgütü PKK/PYD ilişkisine dair ortaya koyduğu kanıtlara rağmen iki terör örgütünün birbiriyle ilişkisini reddetmeye devam eden Toner, " Biz açıkçası YPG ile ilgili Türkiye'nin kaygılarını anlıyoruz. Ancak PKK ile YPG arasında bağlantı olduğu görüşüne saygıyla karşı çıkıyoruz" dedi.



  • NATO'ya bağlı Teröre Karşı Savunma Mükemmeliyet Merkezi'nin yıllık dergisi yayınladığı bir makalede ABD'nin PKK ile PYD arasındaki ilişkiyi net bir biçimde bildiklerini açıkça ortaya koyuyor. Makalede, PYD'nin tamamen PKK'ya bağlı bir terör örgütü olduğu verilerle açıklanıyor.
PKK, Sincar'dan çıkmalı


Mark Toner, bir başka soru üzerine de ABD'nin terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığına karşı olduklarını ve orada olmamaları gerektiğini düşündüklerini söyledi.



ABD'nin PYD tercihi talihsizlik Akar, Rus ve ABD Genelkurmay Başkanları ile görüştü



#ABD
#Türkiye
#Suriye
#PKK/PYD
7 yıl önce