|

AB’den Kızılay’a fon desteği

AB İnsani Yardım Komisyonu tarafından Kızılay'a 348 milyon avroluk bir fon verileceğini belirten Kerem Kınık, “Bu sayede Suriyelilere her ay kişi başı 100 liralık nakit destek sağlanacak. Bu, bu alanda dünyadaki en büyük yardım operasyonu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:57 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türk Kızılayı'nın son dönemdeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Başkan Kerem Kınık, 17 bölge, 65 ilde kan bağış merkezi ile mobil noktalarla birlikte her gün yaklaşık 10 bin ünite kan topladığını belirtti. Bağışlanan kanın yaklaşık 9 milyon insana ulaştırıldığını ifade eden Kınık, "Kızılay Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 85'ini karşılıyor" diye konuştu.



KİŞİ BAŞI 6 KG. KURU GIDA


Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, her 3 ayda bir Gazze'ye yaklaşık 10 bin tonluk insani yardım yapılacağını vurgulayarak, Gazze'ye son gönderilen 11 bin tonluk yardımın kişi başı 6 kilogram kuru gıda anlamına geldiğini, bunun da 3 aylık gıda ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.



EN BÜYÜK YARDIM OPERASYONU


Kınık, Suriyelilere yardım için de yeni bir fon anlaşması imzaladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "AB İnsani Yardım Komisyonu'nun doğrudan desteği ile 348 milyon avroluk bir fon gelecek. Bu para Kızılay kart programını destekleyecek. Her ay kişi başı 100 liralık nakit destek sağlayacak. Bu, bu anlamdaki dünyanın en büyük yardım operasyonu. Bu 1 milyar avro Türkiye'deki 1 milyon Suriyeli'nin Kızılay kart aracılığıyla aylık fert başına 100 lira aldığı bir nakit desteğine dönüşecek."





#AB
#Kızılay
#Kerem Kınık
8 yıl önce