|

ABD'li Senatörün 'darbe' sevinci kursağında kaldı

ABD'de bazı senatörler ve düşünce kuruluşlarının Türkiye'de FETO/PDY terör örgütüne bağlı bir grup hainin ordu içerisinde emir komuta zincirinin dışına çıkarak Cuma gecesi kalkıştığı darbe girişimine ilişkin yaptıkları açıklamalar Türkiye düşmanlığını gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
12:30 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 09:40 - 17/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Cuma gecesi yaşanan, halkın ve devletin el birliği ile püskürtülen darbe kalkışmasının yaşandığı ilk dakikalardan itibaren Türkiye düşmanlarında büyük sevince yol açtı.



Darbe kalkışması Türkiye ile birlikte tüm dünyada da canlı olarak izlenirken, ABD'de American Enterprise Institute'den Michael Rubin, New York Post gazetesinde yayınlanan yazısında darbe haberlerinin Türkiye'de hala ordudan ümidin kesilmemesi için bir neden olduğunu söyledi.



1960 yılında Menderes'e karşı yapılan darbeye göndermede bulunan Rubin, Türkiye'nin kalkınmasına, demokrasisine ve gelişimine olan düşmanlığını da ortaya koydu. Türkiye'de ordunun anayasanın koruyucusu olduğunu söyleyen darbe destekçisi Rubin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hakkında da çirkin iftiralarda bulundu.



Rubin darbe haberlerini alır almaz 'ordu tarafından devrilen Erdoğan El-Nusra ve DAEŞ'e destek veriyordu' yalanını ortaya attı.



ABD'li senatörün darbe sevincine Büyükelçi'den net cevap


ABD'li senatör Brad Sherman ise twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Askeri darbe umarım Türkiye'de gerçek demokrasiye yol açar' dedi.





Buna karşılık Sherman'a twitter hesabı üzerinden cevap veren Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç “Utanç verici? Seçilmiş bir parlamenter demokratik yollarla seçilmiş hükümete yapılan darbeye destek veriyor” dedi.




Bu durum darbe girişimin başarılı olması halinde FETO'cularla birlikte en çok kimin sevineceğini de gösterdi.





#ABD
#Brad Sherman
#Michael Rubin
#Darbe girişimi
8 yıl önce