|

AB’nin İslamafobik yasakları korkutuyor!

AB ülkelerinde Müslüman kadınların kıyafet özgürlüğü gittikçe kısıtlanıyor. Sadece 2016'da DEAŞ bahanesiyle Hollanda, Bulgaristan, Macaristan ve İsviçre’de başörtüsü, peçe veya burka giyilmesi yasaklandı. Birçok AB ülkesi de yeni yasaklar için yasa hazırlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde İslamofobi tırmanıyor. Terör örgütü DEAŞ'ı İslam ile bağdaştıran Batılı ülkeler Müslümanlara ayrımcı yasaklar getiriyor. Avrupa ülkelerinin başörtüsü, peçe, burka gibi kıyafet özgürlüğüne yönelik yasaklarını Yeni Şafak derledi.



5 ÜLKEDEN YASAK YASASI


Sadece 2016'da 5 AB ülkesi başörtüsü, peçe veya burka giyilmesini yasakladı. Kasım 2016'da Hollanda Temsilciler Meclisi, resmi kurumlar, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında burka ve peçe, gibi giysilerin giyinmesini yasaklayan tasarıyı onayladı. İsviçre de geçtiğimiz Eylül ayında ülke genelinde burka ve peçe giyilmesini yasakladı.Bulgaristan Parlamentosu ise geçtiğimiz Eylül ayında kadınların kamusal alanda peçe giymesini yasaklayan yasayı onayladı. Suriyeli sığınmacıları ülkeye almamak için sınırlarını tel örgüyle çeviren Macaristan'da da, alınan kararla Asotthalom kentinde cami ve minare yapımı, ezan okunması, burka ve peçe giyilmesi yasaklandı.



GÜNDEM MÜSLÜMANLAR


2016'da Müslümanlara yönelik yasaklar artarken diğer AB ülkeleri de yeni yasaklar için yasa tasarısı hazırlıyor. Alman Bakanlar Kurulu, kamu personeli ve askerlere peçe, burka giyme yasağı getirilmesini öngören yasayı geçtiğimiz Aralık'ta kabul etti. Müslüman kadınlara peçe burka giyme yasağı getiren ilk ülke olan Fransa'da şimdi ise Eski Başbakan Manuel Valls'un daha önce dile getirdiği teklif ile başörtüsünün üniversitelerde de yasaklanması için yasal çalışma yürütülüyor. Fransa'dan sonra peçe ve burkayı yasaklayan ikinci AB ülkesi Belçika'da ise okullara başörtüsüyle girişin yasaklanması yaygınlaşıyor.



#Müslüman kadınlar
#İslamafobi
#DEAŞ
7 yıl önce