|

Abu Dabi’de nükleer tesis vurduk

Yemen’deki iç savaşın taraflarından biri olan Husiler, BAE’nin başkenti Abu Dabi’de inşa halindeki Baraka nükleer santraline seyir füzesi fırlattığını duyurdu. BAE ise bu iddiayı reddetti. BAE, Suudi Arabistan ile birlikte İran destekli Husileri bombalayan ülkeler arasında bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:52 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İddia doğrulanırsa Husiler BAE’yi ilk kez füzeyle vurmuş olacak.
İddia doğrulanırsa Husiler BAE’yi ilk kez füzeyle vurmuş olacak.

Yemen’de önceki gün muhalif güçler (Salih ve Husi yanlıları) arasında artan çatışmaların ardından Husiler’den dikkat çeken bir adım geldi. Husi yönetimi, Yemen’de iç savaşın taraflarından Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

Husiler kontrolündeki bir internet sitesinde yapılan açıklamada, 2015’ten bu yana Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonla birlikte Yemen’de saldırılar düzenleyen BAE’nin başkenti Abu Dabi’de yer alan inşa halindeki Baraka nükleer santraline seyir füzesi fırlatıldığı belirtildi. BAE ise bu iddiayı reddetti. Resmi haber ajansı WAM’dan yapılan açıklamada, ‘BAE’nin her türden tehdide karşı koyabilecek hava savunma sistemi olduğu ve santralin oldukça iyi korunduğu’ hatırlatıldı. İddia doğrulanırsa Husiler BAE’yi ilk kez füzeyle vurmuş olacak.

Husiler, 4 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da havaalanına balistik füze fırlatmış, bir sonraki hedefin de BAE olacağını ilan etmişti.

#Suudi Arabistan
#Husiler
#BAE
#Yemen
6 yıl önce