|

Afganistan yıkılsa vermeyiz

Saldırılardan sorumlu olduğu kanıtlanmadan Bin Ladin'i vermeyeceklerini açıkça ilan eden Afgan uleması, "Biz daha önce onların İngiliz dedelerini ve Rus kardeşlerini yendik" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 14:27 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Afganistan'daki din alimlerinin, Usame bin Ladin'in, terörizmle ilgisi kesin olarak ispat edilmeden sınır dışı edilemeyeceğini belirtiyorlar. Paktiya bölgesinin temsilcisi ve bugün yapılacak olan ulema toplantısına katılacak 1000 din aliminden biri olan Molla Muhammed Hasan, "Bütün Afganistan yerle bir edilse, ona karşı somut bir delil olmadıkça Bin Ladin'i teslim etmeyeceğiz. Eğer ABD ona karşı bir delil getirebilirse onu ya burada cezalandırırız ya da teslim ederiz" dedi.



Dedelerine ders vermiştik


Bagram bölgesi temsilcisi Mevlevi Abdüzzahir de: "Bütün bunlar bahane. Bazen insan hakları, bazen heykeller ve şimdi de Usame. Onların düşmanlığı Kur'an'a. Başka değil. Eğer Amerika saldırırsa biz kendimizi savunmaya hazırız. Biz daha önce onların İngiliz dedelerini ve Rus kardeşlerini yendik ve onlara bir ders verdik" dedi.



Taliban yetkilisi Molla Muhammed Hasan Akhond, ABD'deki saldırıların sorumlusunun Taliban veya Bin Ladin olmadığını, fakat ABD ve tüm emperyalistlerin İslami düzeni bu suçlamayla bozmaya çalıştıklarını söyledi.



Roy: Ladin'i yakalamaya ordu yetmez


Afganistan ve siyasi İslam konusunda uzman araştırmacı Oliver Roy, hiçbir ordunun, ABD`deki saldırıların bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen Usame Bin Ladin`i yakalayamayacağını söyledi. Roy, Fransız haber ajansı AFP`ye verdiği demeçte, Usame Bin Ladin`in yakalayıp yakalamayacaklarına ilişkin bir soruya, "Hiçbir ordu Bin Ladin`i yakalayamaz. Bu tamamen saçma bir fikirdir. Bin Ladin teslim edilir ya da öldürülür, hatta belki de ortadan kaybolur ama asla savaşta esir düşürülemez" şeklinde yanıt verdi


#Afganistan
#ABD
#Usame Bin Ladin
#Taliban
23 yıl önce