|

Afganistan'da son 2 haftada 200 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi John Bass Afganistan'a atanmıştı. Bass'ın 'Türkiye'de son 9 ayda terör saldırısı yaşanmıyor. Bu işbirliğimiz sayesinde' sözleri çokça eleştiriye yol açmıştı. Bass'ın gittiği Afganistan'da son haftalarda meydana gelen onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırıları dikkati çekiyor.

Yeni Şafak
13:01 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:17 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban polis karakoluna saldırı düzenledi.
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban polis karakoluna saldırı düzenledi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki Charikar kasabasında gerçekleştirilen terörsaldırısında, bomba yüklü tankerin patlatılması sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.

  • ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi John Bass, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'deki görevinden alınarak, Afganistan'a atanmıştı. Bass'ın görevini bırakmasına yakın tarihlerde yaptığı bir konuşmada, "Türkiye'de 9 buçuk aydır terör saldırısı gerçekleşmiyor. Bunun sebebi işbirliğimiz" ifadelerini kullanmıştı. Bass'ın açıklamaları tepkiye yol açmıştı. Bass'ın Afganistan'da bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirilen kanlı saldırılar dikkati çekti.

Kabil’de Avustralya Büyükelçiliği yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda da 13 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.


Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında ve Ghor bölgesinde camilere yönelik düzenlenen iki ayrı saldırıda ise 60 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.



#Afganistan
#Terör Saldırıları
#John Bass
#ABD
7 yıl önce