|

Aksa abluka altında

İsrail, Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Eski Şehir’i 4 gündür giriş çıkışlara kapattı. Kepenklerin de indiği şehrin her köşe başında polisler bekliyor. Polis, namazlarını Aksa kapısında ve sokaklarda kılan Müslümanlara da müdahale ediyor. q 8

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 منگل
Güncelleme: 06:39 - 18/07/2017 منگل
Yeni Şafak
​Aksa abluka altında
​Aksa abluka altında

Yarım asırdır İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs şimdi de ablukayla yüzleşiyor. Mescid-i Aksa’nın da içerisinde bulunduğu Kudüs’ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesine 4 gündür giriş çıkışa izin verilmiyor. İsrail polisi, şehrin tüm giriş kapılarını tutarak, bu bölgede ikamet edenler dışında kimseyi içeri sokmuyor. İsrail polisi tarafından geri çevrilen halk, Mescid-i Aksa’nın kapılarına dahi ulaşamıyor. Dükkanların kapalı olduğu şehirde, her köşe başında çok sayıda İsrail polisi bekliyor.

DEDEKTÖR PROTESTOSU

Yüzlerce Kudüslü, İslami Vakıf çalışanları ile Mesid-i Aksa görevlileri ve Şer-i Kadılar, İsrail güçlerinin tahsis ettiği elektronik kontrol sistemli kapılardan aranarak Mescid-i Aksaya girmeyi reddederek geceyi sokaklarda geçirdi. Kudüslü Müslümanlar akşam, yatsı ve sabah namazını da Mescid-i Aksa'nın kapılarının önünde ve sokaklarda kıldı. İsrail polisinin, akşam namazını kılmak için Mescid-i Aksa’nın kapısında toplanan cemaate sert müdahalesi sonucu 20 kişi yaralandı.

MEŞAL’DEN MESAJ

Öte yandan Hamas’ın eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Mescid-i Aksa’nın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Hiç bir zaman Filistin’i unutmayan Türkiye milletine ve liderlerine Mescid-i Aksa’nın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söylüyorum” ifadelerini kullandı. Meşal ayrıca, Türkiye’ye, Filistin milletine ve Filistin meselesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

#İsrail
#Kudüs
#Mescid-İ Aksa
7 سال واپس