|

Alman siyaseti hacklendi

Almanya’da yüzlerce siyasetçinin veri ve belgeleri bilgisayar korsanları tarafından internette ifşa edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:55 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Alman Federal Meclisi
Alman Federal Meclisi

Bilgisayar korsanlarının, milletvekillerinin cep telefonu numaraları, kredi kartı bilgileri ve adreslerini internette paylaştıkları belirtilirken siber saldırıdan, federal meclisteki siyasetçilerin yanı sıra eyalet politikacıları da etkilendi. Bilgisayar korsanlarının saldırısının Ekim 2018’in sonuna kadar sürdüğü belirlendi.

AĞIR BİR SALDIRI

Alman hükümeti, Başbakan Angela Merkel dahil yüzlerce siyasetçi ve ünlü kişiye ait kişisel verilerin internete sızdırılmasını, “ağır bir saldırı” olarak nitelendirdi. Federal hükümet, siber saldırının nasıl yapıldığını araştırıyor. Alman haber ajansı DPA, saldırının bilgisayar korsanları dışında, özel verilere erişimi olan kişilerce de ifşa edilmiş olabileceğinden yola çıkıldığını ve güvenlik birimlerinin sızdırılan bilgilerin internetteki erişimini en hızlı şekilde engellemek üzere çalıştıklarını bildirdi.

AfD ETKİLENMEDİ

  • Saldırıdan mülteci karşıtı aşırı sağ Almanya için Alternatif (AfD) partisinin etkilenmemesi ise dikkat çekti. Saldırıyı ilk duyuran Berlin Brandenburg Radyo Televizyon Kurumu (RBB), saldırıdan federal mecliste Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Sol Parti olmak üzere tüm partilerin etkilendiğini açıkladı. RBB, internette çok sayıda parti içi belgenin de sızdırıldığını belirtti. Korsanların, internete sızdırdıkları belgeleri seçimine ilişkin belirli bir sistematik bir tutum belirlenmezken, saldırıyı düzenleyenlerin daha ziyade ele geçirdikleri her belgeyi ve veriyi paylaştığı belirtildi.

#Almanya
#AfD
#Hacklenme
#İfşa
5 yıl önce