|

Almanlar Merkel’i desteklemiyor

Almanya'da üç dönemdir başbakanlık yapan Angela Merkel'in bir dönem daha başkan olmasına Almanların yüzde 58'i karşı çıkıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2016 Monday
Güncelleme: 05:04 - 29/08/2016 Monday
Yeni Şafak

Bild am Sonntag gazetesinin Emnid araştırma şirketine yaptırdığı son kamuoyu yoklamasına göre, Almanya'da Merkel'in yeniden başbakan olmasını isteyenlerin oranı sadece yüzde 42. 2017 yılında yapılacak genel seçimlerde aday olup olmayacağını henüz açıklamayan Merkel'in adaylığına lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) üyelerinin yüzde 20'si karşı çıkarken, partililerin yüzde 70'i başbakanlığa aday olmasını destekliyor. 22 Kasım 2005 yılında başbakanlık koltuğuna oturan Merkel bir dönem daha bu görevi sürdürürse, Almanya'da en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl'ün rekorunu egale etmiş olacak.



Günaydın Şansölye!


15 Temmuz'dan beri FETÖ darbe girişimine karşı net bir açıklama yapmayan Almanya Başbakanı Angela Merkel'den şaşırtıcı bir çıkış geldi. Merkel darbe girişimini kınamalarının doğru ve önemli olduğunu söyledi. Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye konuşan Merkel ,Türkiye ile görüşmek ve sürekli bir araya gelmenin önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de değişik gelişmelerin yaşandığını ifade eden Merkel, “Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa"dedi.


#Angela Merkel
#Almanlar
#Sonntag
#FETÖ
8 years ago