|

Almanya çifte vatandaşlığı kaldırmak istiyor

Avrupa'daki aşırı milliyetçi sağın yükselişi ve önerileri Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde her geçen gün daha çok kabul görür bir durum halini alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Çifte standart, İslamofobik saldırılar ve bürokratik olarak ülkelerindeki yabancıları zor duruma sokan AB ülkeleri, yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.



HÜKÜMETİN BÜYÜK ORTAĞI


Bunun son örneği Almanya'da yaşandı. Hükümetin büyük ortağı Alman Birlik Partileri (CDU/CSU), Almanya'da yabancı anne-babadan doğan çocuklara yönelik 2014 yılında uyguladığı çifte vatandaşlık hakkını tekrar kaldırmasını istedi. Dikkat çekici olan ise Türklerin yoğun yaşadığı Bayern Eyaleti'ndeki CSU partisi ve AFD partisinden de bu öneriye destek geldi.



BİNLERCE TÜRK DIŞLANIR


CDU/CSU'nun bu önerisinin ciddi tahribatlar yaratacağına dikkat çeken Yeşiller Partisi Grup Başkanı Anton Hofreiter, CDU'nun Almanya'da yabancı anne-babadan doğan çocuklara yönelik çifte vatandaşlık kanunun değiştirilmeye çalışılmasının 'tamamen yanlış bir hareket' olduğunu kaydetti. Hofreiter, CDU'nun böylece milyonlarca Türk kökenli Alman vatandaşını dışladığını belirtti. Öneriye tepki gösteren bir diğer siyasi parti SPD'nin Sol Fraksiyon Sözcüsü Matthias Miersch ise, SPD'nin, CDU/CSU partilerinin şimdi çifte vatandaşlık konusunda yapmaya çalıştığı gibi zamanı geri almalarına izin vermeyeceğini vurguladı.  ÇETİNER ÇETİN


#Çifte vatandaşlık
#İslamofobi
#CDU
#Avrupa Birliği
7 yıl önce