|

Almanya'da korkutan alarm

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletindeki bir tesiste kuş gribi virüsünün görülmesinin ardından alarm verildi. 30 bin kümes hayvanı itlaf edilecek.

Yeni Şafak
16:14 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 16:19 - 13/11/2016 Pazar
Diğer
Arşiv
Arşiv

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde uzmanların bir tesisteki 30 bin kümes hayvanını itlaf etmeye hazırlandığı belirtildi. Çok sayıda ekibin Grumby yakınlarındaki tesiste imha için hazır bulunduğu kaydedildi.



Deutsche Welle'de yer alan habere göre, eyaletin Tarım Bakanı Robert Habeck, itlafın nedeninin tesiste tespit edilen bir kuş gribi virüsü olduğunu açıklamıştı. Habeck, ''eyaletteki durumun oldukça endişe verici olduğunu'' ve ''bu vakanın tek vaka olarak kalmasını'' umduklarını sözlerine eklemişti.



Oldukça bulaşıcı olan H5N8 virüsünün kapalı tesise nasıl ulaştığının ise hala araştırıldığı ve tesisin durumuna ilişkin kararın daha sonra verileceği kaydedildi.



Kriz masası toplanacak


Öte yandan aynı eyalette bulunan Lübeck kentinin yanı sıra Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde de aynı virüse rastlandığı bildirildi.



Almanya Tarım Bakanı Christian Schmidt vakalar nedeniyle bir kriz masasının toplanacağını açıkladı. Toplantının ilk oturumunda ülke çapında virüse karşı nasıl bir strateji izleneceği belirlenecek.



#Christian Schmidt
#Schleswig-Holstein
7 yıl önce