|

Amerikalı komşusundan Müslüman aileye duygulandıran mektup

ABD'de her geçen yıl artan İslamofobinin, Trump dönemi ile zirveye ulaşacağı düşünülüyor. Trump'ın politikalarına karşı çıkan çok sayıdaki Amerikalı da Müslümanlara destek mesajları gönderiyor. Ohio'da Müslüman bir ailenin kapısına bırakılan destek mektubunda yer alan "Lütfen bilin ki, sizin ibadet hakkınız için ve ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamanız için hakkınızı savunacak çok fazla kişi var" ifadeleri sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Yeni Şafak
21:59 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:08 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın yemin töreniyle göreve başladığı sıralarda duygulandıran bir gelişme yaşandı. Ohio kentinde yaşayan bir Müslüman aile, İslam'a karşı yükselen ırkçı söylemlere karşı komşularından destek mektubu aldı. Mektupta "Sevgili komşularım, bugün ülkemizde yeni bir dönem başlıyor. Lütfen bilin ki, sizin ibadet hakkınız için ve ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamanız için hakkınızı savunacak çok fazla kişi var. Mahallemize hoşgeldiniz. Eğer bir şeye ihtiyacınız olursa, lütfen kapımızı tıklayın." ifadeleri kullanıldı.



Hend Amry adlı gazeteci tarafından sosyal medyaya duyurulan mektup, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı.



Trump'ın yemin töreni konuşması tepki toplamıştı


Müslümanları ABD'ye almamayı vaat eden Trump'ın yemin töreni konuşması da tepki toplamıştı. Trump konuşmasında "Dünyayı radikal İslamcı terörizmle mücadele için bir araya getireceğiz. Birlikte radikal İslamcı terörizmi dünya üzerinden sileceğiz" demişti. Birçok uzmana göre, 'radikal İslam' ile mücadele politikaları üzerinden ülkedeki İslamofobi zirveye çıkacak. ABD'deki Müslümanlar 11 Eylül'deki benzer politikaların yaşanmasından endişe ediyor.






#Müslümanlar
#ABD
#Mektup
7 yıl önce