|

Arakan’da katliam ilanı!

Burma Sınır Koruma Polisi, Arakanlı Müslümanların yaşadığı 21 köyü yakıp yıkmak ve mahalli halkı öldürmekle tehdit eden sert yaptırımlar içeren bir ültimatom yayımladı. Katliam ültimatomunda, “Her şekilde köyünüzü yağmalayabiliriz. Kaçarsanız köyleri yakıp hepinizi öldürebiliriz. Evlerinizin etrafındaki çitleri kaldırın.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kesici aletlerinizi teslim edin” ifadeleri yer aldı. Belgede, direnmeye çalışan Müslümanlara hava saldırıları da dahil olmak üzere tam kapasiteli ateşli silahlarla saldırı başlatılacağı da belirtildi. “Ordu istediği zaman köylerinize girecek. İzin vermezseniz Dar Gyi Zar (Shudo Gozi Bill) ve Pwint Phyu Chaung (Zammoinna) köylerini nasıl yaktığımızı görebilirsiniz. Köyünüz aynı bu köylere dönecektir” şeklinde tehdit edildi.



Sivilleri koruyun çağrısı


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Arakan eyaletindeki sivillerin korunması için Burma hükümetine çağrıda bulundu. Bölgedeki sivillerin güvenliği ve sağlığı hakkında endişe duyduklarını vurgulayan BMMYK Sözcüsü Adrian Edwards, hükümetin sürdürdüğü askeri baskın saldırılar sonucu binlerce sivilin yerlerinden edildiğine ve acil gıda, barınak ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Arakan'da ordunun, ekim ayında Müslüman köylerine saldırılarında 28 kişi ölmüştü. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yayımladığı uydu görüntüleri bölgede birçok köyün ve 430 evin yakıldığını göstermişti.



#BMMYK
#Arakan
#Sivil
7 yıl önce