|

Arakan'da zulme uluslararası soruşturma

BM İnsan Hakları Konseyi, Rohingya Müslümanlarına yönelik ihlallerin tespiti için uluslararası bağımsız soruşturma misyonu kurulmasını onayladı. Misyon, cinayet, işkence, tecavüz, ortadan kaybolma gibi insan hakları ihlallerine yönelik deliller toplayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arakan'da zulme uluslararası soruşturma
Arakan'da zulme uluslararası soruşturma

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslüman Rohingyalara yönelik insan hakkı ihlallerinin tespiti için uluslararası bağımsız soruşturma misyonu kurulmasına onay verdi. İnsan Hakları Konseyi'ne üye 47 ülke, ortak kararla Myanmar ordusu ve güvenlik güçlerinin Rohingyalara karşı işlediği suçların soruşturulması konusunda uzlaştı.







ACILAR HAFİFLETİLECEK


Misyon, Arakan'da Müslümanların karşılaştığı cinayet, tecavüz, işkence, keyfi tutuklamalar, ortadan kaybolmalar ve evlerin ateşe verilmesi gibi insan hakkı ihlallerine yönelik delil toplayacak. Bulunan deliller ışığında suçluların cezasını çekmesi ve kurbanların acılarının hafifletilmesi amaçlanıyor. Kurulacak "uluslararası bağımsız delil tespiti soruşturma misyonu"nun 3 üyeden oluşması bekleniyor.


#Arakan
#BM
7 yıl önce