|

Atina’da çiftçi baskını

Hükümetin ek vergilerini protesto etmek isteyen işçilere polis engel olunca çiftçiler ve polis arasında çatışma çıktı. Çiftçiler Almanya’nın Yunanistan’a tazminat ödemesi gerektiğini de savunarak “Almanya şimdi geri öde, 1953’ü hatırla” yazılı pankartlar açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:58 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Yunanistan'da Çipras hükümetinin ek vergilerini protesto eden çiftçiler polisle çatıştı. Eylemciler hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergileri protesto etmek için başkent Atina'ya geldi. Girit Adası'ndan sabah saatlerinde gemiyle gelen yaklaşık 2 bin çiftçi de kent merkezinde bulunan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı önünde toplandı. Binaya girmek isteyen çiftçilere polis engel olunca arbede yaşandı. Polislere ve binaya domates ve taş fırlatan çiftçilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunulurken, olaylarda en az dört kişi gözaltına alındı.



ALMANYA'DAN SAVAŞ TAZMİNATI

Yunanistan bayrağı açan çiftçiler “Almanya şimdi geri öde, 1953'ü hatırla” yazılı bir pankart taşıdı. Yunanistan İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin zararına karşılık Almanya'dan tazminat istemişti. Yunan çiftçiler Almanya'ya “1953” tarihiyle Londra Sözleşmesi'ni hatırlatıyor. Yunanistan Başbakanı Çipras Londra Sözleşmesi'ne göre Almanya'nın Yunanistan'a tazminat ödemesi gerektiğini ileri sürmüştü. Çiftçiler hafta sonunu meydanda kurdukları çadırlarda geçirmeyi planlıyor.



#Atina
#çiftçi
#ek vergi
8 yıl önce