|

Avrasya’da birlik bu yıl yetişecek

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye ile Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) arasında ayrıcalıklı ticarete yönelik anlaşmanın bu yılın sonuna kadar imzalanmasının beklendiğini belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:42 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Avrasya’da birlik bu yıl yetişecek
Avrasya’da birlik bu yıl yetişecek

Karaaslan, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye ve Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına ve iki ülke ticari ilişkilerinde son dönemde gözlenen olumlu seyre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



SADECE KATMA DEĞER ÖDENECEK


Rusya'nın başını çektiği beş ülkenin oluşturduğu AEB ile Türkiye arasındaki ayrıcalıklı ticarete yönelik anlaşmanın, uçak krizi öncesinde son safhaya gelmiş olduğunu belirten Karaaslan, ilişkilerin tekrar normale dönmesiyle birlikte bu anlaşmanın 2017 sonuna kadar imzalanmasının beklendiğini söyledi. Avrasya grubunda Türkiye'nin de ayrıcalıklı ticaretle yer almasının son derece önemli bir adım olacağını vurgulayan Karaaslan, “O zaman Türkiye-Rusya ticaretinde devrim niteliğinde hamleler yaşanacaktır” ifadelerini kullandı. Karaaslan, anlaşma ile Avrasya ülkeleriyle ticarette sadece katma değer ödenerek ticaret yapılacağını ifade ederek, anlaşma sayesinde Türk iş adamları açısından yeni bir ufuk açılacağını sözlerine ekledi.


#Türkiye
#Rusya
#Ekonomi
7 yıl önce