|

Avrupa Parlamentosu'ndan İngiltere'ye çağrı

Avrupa Parlamentosu üyeleri, yapılan referandumdan AB'den ayrılık kararı alan İngiltere'den biran önce birlikten çıkışı öngören maddeyi yürürlüğe koymasını istedi. Üyeler ayrıca, İngiltere'nin 2017'nin ikinci yarısındaki AB dönem başkanlığının iptal edilmesi için AB Konseyi'ne çağrıda bulundu

Yeni Şafak
17:15 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 14:20 - 28/06/2016 Salı
AA

AP'nin olağanüstü oturumunda İngiltere'deki referandumun sonucu görüşüldü. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP üyelerinin yaptığı konuşmalarının ardından İngiltere'nin çıkış süreci ile ilgili karar tasarının oylamasına geçildi. Tasarı, 200'e karşı 395 oyla kabul edildi.




Avrupa Pralamentosu İngiltere'nin AB dönem başkanlığının iptali çağrısında bulundu

Kabul edilen metinde, AP, İngiltere hükümetine vatandaşlarının demokratik tercihine saygı göstermesi çağrısında bulunarak, çıkış prosedürünün hızlı ve uyumlu bir şekilde uygulamaya koymasını istedi.



İngiltere'den üyelikten çıkışı düzenleyen AB Antlaşması'nın 50. maddesini çok hızlı bir şekilde yürürlüğe koyması ve çıkış müzakerelerinin hızlı bir şekilde başlatması istendi. Ayrıca AB Konseyi'ne İngiltere'nin 2017'nin ikinci yarısındaki AB Dönem Başkanlığının, Birliğinin yönetiminin tehlikeye sokulmaması için iptal edilmesi çağrısında bulunuldu.



AP üyeleri de taraflar için zarar verici belirsizliği önlemek ve birliğin bütünlüğünü korumak için İngiltere Başbakanı David Cameron'dan bugün başlayan AB Liderler Zirvesi'nde çekilme sürecini başlatmak için referandum sonucunu resmen bildirmesini talep etti.


#AB
#Avrupa Parlamentosu
#İngiltere
8 yıl önce