|

Bab ve Cerablus’ta huzur

Suriye’de halk, Kurban Bayramı’na yine iç savaşın gölgesinde girerken Fırat Kalkanı Harekatı’nda kurtarılan Bab ve Cerablus’ta huzur hakim.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 2/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bab ve Cerablus’ta huzur
Bab ve Cerablus’ta huzur

Suriye’de yaklaşık 7 yıldır süren iç savaşta bir Kurban Bayramı’na daha buruk girildi. Fırat Kalkanı Harekatı’nda kurtarılan bölgelerde rahat hisseden halk, camilere akın ederek savaşın sona ermesi için dua etti. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ’ten kurtarılan Bab ve Cerablus ilçelerinde camilerde bayram namazında ülkenin birliği ve iç savaşın sona ermesi için hutbeler okundu.

ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

TSK desteğiyle şubat ayında özgürleştirilen Bab’taki Ömer Bin Hatab camindeki namazdan sonra cemaat, önce kabristanlara sonra kurban kesim merkezlerine gitti. Muaz El Hamidi, "3 yıllık DEAŞ esaretinden sonra ilk defa gönül rahatlığıyla bir Kurban Bayramı geçireceğiz. İlçeyi kurtaran Türkiye ve Suriyeli kahramanlara bu şehir çok şey borçlu’’ dedi.

AİLEMDEN UZAKTAYIM

Halep’in kuzeyinde, Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinde bulunan Büyük Cami’ye gelen Cerah Uveydi de, “Ailemden uzakta buruk bir bayram geçiriyorum. Burası güvenli olduğu için Rakka’dan geldim. Ailemin bir kısmı Rakka’nın kuzeyinde kaldı.” diye konuştu.

BOMBASIZ İLK BAYRAM

Namaz için Doğu Guta’daki Büyük Duma Camisi’ne gelen Şefik El Ahmed, "Rejim ilk defa bu bayram bölgelerimizi hedef almadı. Akrabalarımızı ve şehitlerimizin mezarlıklarını ziyaret edeceğiz’’ dedi.

#Cerablus
#El Bab
#Suriye
#Türkiye
7 yıl önce