|

Başbakan Yıldırım Bangladeş'e gidiyor

18- 20 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek ziyarette Başbakan Yıldırım, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları kampları ziyaret edecek. Yıldırım, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile de bir araya gelecek.

Yeni Şafak ve
13:13 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Bangladeş'e gidiyor.
Başbakan Binali Yıldırım Bangladeş'e gidiyor.

Myanmar'ın zulmünden kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için Başbakan Binali Yıldırım Bangladeş'e gidiyor.

18- 20 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek ziyarette Başbakan Yıldırım, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları kampları ziyaret edecek. Yıldırım, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile de bir araya gelecek. Yıldırım- Hasina görüşmesinde Türkiye'nin Arakanlılar için yapacağı 25 bin konutun yerinin belirleneceği ifade ediliyor.

84 bin konut inşa edilecek

25 bin konutun yerinin tespitinden sonra Türkiye, bölgede hemen inşa çalışması başlatacak. Bangladeş hükümeti dünyanın en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Arakanlı Müslümanlar için 84 bin geçici konut inşa kararı almıştı. Bunlardan 25 bini AFAD, Kızılay ve TDV ortaklığıyla inşa edilecek. Bu sayede 125 bin Arakanlı sıcak yuvaya kavuşacak. Daha önce Türkiye'den giden harita ve inşaat mühendisleri bölgede çalışma yürütmüştü.



Yıldırım’ın temaslarında ekonomik ilişkilerin yanı sıra İİT zirvesi Kudüs’e dönük gelişmeler ile Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Son olarak İstanbul’da Kudüs için olağanüstü toplanan İİT zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid ile bir araya gelmişti.

#Arakan
#Binali Yıldırım
#Bangladeş
6 yıl önce