|

Dünya basını Kayseri'deki saldırıyı böyle duyurdu

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin önünde içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu özel halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Terör saldırısını, uluslararası ajanslar flaş gelişme olarak duyurdu.

Yeni Şafak
11:26 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:05 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananlar hastaneye sevk edildi.
Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananlar hastaneye sevk edildi.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarında özel bir halk otobüsünde gerçekleşen patlama uluslararası haber ajansları tarafından 'son dakika gelişmesi' olarak duyuruldu.



'Türk üniversitesi yakınında patlama' başlığı ile haberi duyuran CNN, saldırının bomba yüklü bir aracın, otobüse çarparak gerçekleştirdiğini aktardı.



Kayseri'deki saldırıyı son dakika olarak duyuran BBC, şu ifadeleri kullandı: Türkiye'nin Kayseri şehrinde otobüs yakınlarında patlama: Ölü ve yaralılar var.






Suudi Arabistan kanalı El-Arabiya da Kayseri'deki terör saldırısını duyurarak, "Türkiye'nin orta kesiminde yer alan Kayseri'de üniversite önünde patlama" şeklinde servis etti.






Patlamayı 'Son dakika gelişmesi' olarak duyuran AFP haber ajansı 'Türk şehri Kayseri'de halk otobüsüne yakın bir noktada patlama oldu' ifadesini kullandı. Çok sayıda yaralı olduğunu bildiren AFP, saldırının bomba yüklü bir araçla yapıldığını kaydetti. AFP 10 Aralık'ta İstanbul'da yaşanan terör saldırısını hatırlattı.



Euronews de saldırıyı son dakika gelişmesi olarak duyurdu: Kayseri'de otobüste patlama





Reuters haber ajansı da patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.




Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıyla ilgili bilgi aldıBakanlar Kayseri'ye gidiyor














#Kayseri
#Saldırı
#Erciyes Üniversitesi
7 yıl önce