|

Başkan'ın kaderini belirleyecek eyaletler

ABD seçimlerinde ilk sandıklar açılmaya başlandı. Ülkenin yeni başkanını belirleyecek olan seçimlerde en kritik eyaletler ise Florida, Ohio ve Nevada olarak ön plana çıkıyor.

Yeni Şafak
17:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 17:15 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

ABD'de sandıklar açılmaya başlarken, seçimin kaderini belirleyecek olan eyaletler ise ABD'de 'salıncak eylaetler' olarak bilinen bölgeler. Yapılan son anketler, Clinton ile Trump arasındaki farkın çok az olduğunu gösteriyor. İki başkan adayından kazananı belirleyecek olan eyaletler ise Florida, Ohio ve Nevada. Başkan seçilebilmek için seçiciler kurulundan 270 isim çıkartmak gerekirken, bu kurula 28 üye ile Florida büyük katkı yapıyor. Ohio'da 20 üye bulunrken, sayıca az olmasına rağmen kritik olduğu belirtilen Nevada ise 5 seçiciler kurulu üyesi çıkartacak.



Clinton 10 kritik eyalette önde görünürken, Trump ise ülkenin orta bölgelerindeki orta ölçekli 15 eyalette oyların çoğunluğunu alıyor. Ohio ve Florida ise iki adayında diken üstünde olduğu eyaletler olarak ön plana çıkıyor. Seçim kampanyaları sürecinde de her iki başkan adayının da en fazla önem verdiği eyalet Florida oldu. ABD basınında yer alan haberlere göre de Florida'yı alan Başkanlık kapısını aralayacak.










ABD Seçim Kılavuzu: Madde madde tüm detaylar ABD 45'inci başkan için sandık başında Trump ve Clinton seçimleri nerede takip edecek? Trump: Kimseye borçlu değilim





#ABD
#Clinton
#Trump
#Başkanlık seçimleri
7 yıl önce