|

Bir Türk daha çete kurbanı

İha
00:00 - 19/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 22:36 - 19/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir Türk daha çete kurbanı
Bir Türk daha çete kurbanı

Londra'nın Stoke Nevington bölgesindeki evinin bulunduğu sitede geçtiğimiz ay öldürülen Türk genci Etem'in ardından, Etem'in evinden birkaç sokak ileride bir Türk genci daha çete kurbanı oldu.

Melez olduğu öğrenilen David Nowak isimli 16 yaşındaki Türk genci cumartesi akşamı uğradığı saldırıda böbrek ve ciğerlerinden ağır bıçak darbeleri aldı. Olayın ardından hastanede tedavi altına alınan Nowak, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. "Türk" ve "TK1" lakaplarını kullanan David, Londra'da son bir yıl içinde çeteler tarafından öldürülen 26. kişi oldu. İsimlerini vermek istemeyen gencin arkadaşları ve görgü tanıkları, David'in ölümüne neden olanların üstlerinde bıçak, sopa ve çekiç bulunduğunusöyledi. Posta koduna göre çetelerin gençleri öldürdüğünü ve bugünlerde birini öldürmenin çeteler tarafından prestij kaynağı olarak görüldüğünü ifade eden Stok Nevington bölgesi halkı ise, korku içinde yaşıyor. David'in, Londra'da uyuşturucu satış ve dağıtımını kolaylaştırmak amacıyla kurulan ve Metropolitan polisinin baş etmekte zorlandığı çeteler tarafından öldürülmüş olabileceği düşünülüyor. İngiliz medyasında, "Holly Street" ya da "DNA Çocukları" isimli çetelerin üyelerinin, David'in cinayeti ile ilgiliolabileceği bilgisi yer aldı.

Öte yandan, David'in ölümüyle ilgili olarak 14 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan birinin 13 yaşında bir kız olduğu da öğrenildi.

İngiliz polisi tren istasyonları çıkışlarında bıçak kontrolü yapmaya başladı. Özellikle 2007 yılı, İngiltere'de çete terörünün en tehlikeli olduğu yıllardan biri olarak görülüyor. 18 yaşının altındaki çete üyeleri kanunlardaki boşluklardan faydalanarak kısa sürede salıveriliyor.




16 yıl önce