|

BM'den Türkiye'nin 'Arakan' çağrısına destek

BM, Türkiye'nin Bangladeş'e yaptığı 'Arakanlı Müslümanlara sınırı açın masrafları karşılayalım' teklifini desteklediğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:36 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 15:43 - 5/09/2017 Salı
AA
Mynmar’ın Arakan bölgesinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarında Arakanlı Müslümanlar Bangladeş’e kaçıyor.
Mynmar’ın Arakan bölgesinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarında Arakanlı Müslümanlar Bangladeş’e kaçıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), "BM, Arakan'ın kuzeyinden güvenlik gerekçesiyle tüm personelini geri çektiği ve bölgedeki faaliyetlerini durdurduğu için Arakan'da yardıma ihtiyacı olan çocuklara erişimimiz yok" ifadelerini kullandı.

  • Mynmar’ın Arakan bölgesinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden 123 bin Arakanlı Müslüman, Bangladeş’e kaçtı.

BM, Türkiye'nin Bangladeş'e Arakanlı Müslümanlar için yaptığı 'sınırlarını aç masrafları karşılayalım' teklifinin 'pozitif ve cesaret verici bir adım' olduğunu bildirerek, diğer ülkelerden de benzer adımların atılması çağrısında bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar'ın lideri Aung San Suu Çii ile telefonda görüştü.

Görüşmede Erdoğan, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı. Konuya ilişkin görüş teatisinde bulunan Erdoğan ile Aung San Suu Çii, mevcut krizin nasıl çözümlenebileceği ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması konularını ele aldı.


Bakan Çavuşoğlu gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın yaklaşık 123 bin Arakanlı Müslümanın geçiş yaptığı Bangladeş'e gideceği açıklandı




#Birleşmiş Milletler
#Arakan
7 yıl önce