|

Boruların bakımını yaparken buldular

İspanya'nın güneyinde su şebekesinde rutin bakım onarım çalışması yapan ekipler toplam 600 kilogram ağırlığında 1750 yıllık yüzlerce Roma sikkesi buldular. Sikkelerin değeri milyonlarca euroyla ifade ediliyor.

Yeni Şafak
09:10 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 16:20 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak
İspanya'nın güneyinde su tesisatında çalışmalar yapan işçiler 1750 yıllık sikke paralar buldular.
İspanya'nın güneyinde su tesisatında çalışmalar yapan işçiler 1750 yıllık sikke paralar buldular.

İspanya'nın güneyinde su şebekesinde rutin bakım onarım çalışması yapan ekipler toplam 600 kilogram ağırlığında 1750 yıllık yüzlerce Roma sikkesi buldu.



Guardian gazetesinde yer alan haberde sikkeleri inceleyen Sevilla Arkeoloji Müzesi Müdürü Ana Navarro düzenlediği basın toplantısında, "Benzersiz bir koleksiyon, çok az örneği var" şeklinde açıklamalarda bulundu.



Uzmanlara göre sikkelerin bir kısmımın gümüş suyuna batırılmış olması, sikkelerin muhtemelen kamu ve ordu görevlilerine ödeme yapma amaçlı üretildiklerini ortaya koyuyor.



Sikkelerde 285 ve 305 yılları arasında hüküm süren Maximian ve 305-306 yıllarında hüküm süren ve İstanbul'da Doğu Roma İmparatorluğunu kuran Konstantin'in babası olan Constantinus Chlorus'un yüzleri bulunuyor.



Sevilla Arkeoloji Müzesi Müdürü Ana Navarro, sikkelerin maddi değerine ilişkin net bir rakam vermedi ve sadece "milyonlarca euro eder" ifadesini kullandı.



Navarro, "Size ekonomik bir değer veremiyorum, çünkü sahip oldukları değer tarihi ve bunu hesaplayamazsınız" dedi.





#İspanya
#Roma sikkeleri
8 yıl önce